Įdaryti turkiški pipirai
Kai nesinori mėsos arba puikus garnyras prie mėsos. Kaip kam, kaip atsakytų padavėja viename iš Vilniaus barų. Vieniems – aštru, kitiems – ne. Kaip kam.
Originalus receptas
Pasūdytame vandenyje išvirti šešias saldžiąsias paprikas, išimti sėklas ir įdaryti daržovių salotomis, galima įdėti kubeliais supjaustyto kumpio arba keptos mėsos. Sudėti į kaistuvą, užpilti tiršta pomidorų tyre, paskaninta druska, cukrumi ir aliejumi, ir pusvalandį troškinti.
Patirtis ir patarimai
Sunormintas receptas 2 žmonėms:
2 turkiški pipirai,
2 puodeliai daržovių salotų (morkų, svogūnų, pomidorų, saliero, petražolės, bulvės ir kt.),
druskos, cukraus ir pipirų,
pomidorų tyrės ir riebalų troškinimui.
Nuotykių su pipirais nepatyriau. Tik kol neparagavau – nežinojau, ar bus skanu. Bet buvo skanu. Neviriau aš pipirų iš anksto – ir taip jie per pusvalandį spėja užtrokšti.
Teko tik pasukti galvą, iš ko sumakaluoti daržovių salotas. Pirmiausia sutarkavau morkelę.
Tuomet subėriau kubeliais supjaustytą buvę.
Joms į kompaniją pasiūliau - susmulkintą svogūną.
Pakėliau įtampa aštriais čili pipiriukais.
Paįvairinau draugiją smulintu salieru.
Linksmumo dėlei - žalių šparaginių pupelių.
Ir raudonskruosčio pomidoro.
Visas daržoves sumaišiau ir sukamšiau į perpjautus ir išskobtus pipirus.
Įdarytus pipirus, kaip ir moko Zawadzka, sudėjau į puodą, apkaišiau pomidorų skiltelėmis, pasūdžiau, pabarsčiau pipirais, įdėjau šiek tiek sviesto ir pusvalandį patroškinau. Na, gal truputį ilgiau nei pusvalandį.
Pipirus valgėm su smulkintos jautienos kukuliukais. Ei, buvo skanu!
Komentarai
Rašyti komentarą