Susipažinkime
Šiame tiklaraštyje dažniausiai matote tik mano rankas, todėl norėčiau atsisukti į jus veidu. Aš esu Rūta, šio tiklaraščio autorė ir Vincentynos Zawadzkos gerbėja. Kilus įkvėpimui, išbandau man naujus XIX a. receptus ir dalijuosi su jumis. Viliuosi, kad šie mano šiek tiek lengvabūdiškai bandymai ras kelią į Jūsų virtuves ir padės apie savo praeitį sužinoti šį tą naujo. Prisipažįstu, kad manęs vis dar stebina XIX a. Vilniaus miestiečių virtuvės... šiuolaikiškumas ir turtingumas. Tie kurie galėjo sau tai leisti – mėgavosi ir pomidorais, ir artišokais, valgė lašišas ir eršketus, austriškus štrudelius ir aplesinų žiedų ledus.
Aš esu smalsi, bet tikrai nesu nei kulinarijos, nei konditerijos žinovė, todėl Zawadzkos išmonė mane kaskart sužavi iš naujo. Per mūsų pažinties metus ji mane daug ko išmokė, privertė skaityti ir domėtis technologijomis, technikomis, produktų savybėmis ir maisto fotografija. Tačiau didžiausia jos dovana – pažintys su puikiais žmonėmis: istorikais, istorinės virtuvės mėgėjais ir rekonstruktoriais, virtuvės profesionalais.