Susipažinkime

Šiame tiklaraštyje dažniausiai matote tik mano rankas, todėl norėčiau atsisukti į Jus veidu ir prisistatyti. Aš esu Rūta, šio tiklaraščio autorė ir Zawadzkos gerbėja. Kai kyla įkvėpimas – išbandau naują XIX a. receptą ir dalinuosi su Jumis. Viliuosi, kad šie mano šiek tiek lengvabūdiškai aprašyti receptai ras kelią į Jūsų virtuves ir gal net šiek tiek kilstelės kulinarinę  savigarbą. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad manęs nepaliauja stebinęs XIX a. Vilniaus miestiečių virtuvės... šiuolaikiškumas ir turtingumas. Nieko netrūko ant jų stalų – mėgavosi jie ir pomidorais, ir artišokais, valgė lašišas ir eršketus, austriškus štrudelius, šakočius, aplesinų, migdolų ir šokoladinius ledus... Aš nesu nei kulinarijos, nei konditerijos virtuozė, viso labo – mėgėja pasmalsauti, todėl mane Zawadzkos išmonė kaskart sužavi iš naujo. Per keletą pažinties metų ji mane supažindino su puikiais žmonėmis ir virtuvės profesionalais, ji mane daug ko išmokė, privertė skaityti ir domėtis technologijomis, technikomis, produktų savybėmis ir net maisto fotografija. O mano mėgėjiška virtuvė įsikomponavusi tarp visų kitų pomėgių: kelionių, fotografijos, architektūros, knygų, kino ir prancūzų kalbos.