Susipažinkime

Šiame tiklaraštyje dažniausiai matote tik mano rankas (na, tikrai yra kelios nuotraukose, kuriose jos sušmėžuoja), todėl norėčiau atsisukti į Jus veidu ir prisistatyti. Aš esu Rūta, šio tiklaraščio autorė ir ištikima Zawadzkos gerbėja. Kai kyla įkvėpimas - išbandau vis naują XIX a. receptą ir dalinuosi su Jumis. Viliuosi, kad šie, retkarčiais mano lengvabūdiškai aprašyti, receptai ras kelią į Jūsų virtuves ir gal net šiek tiek kilstelės kulinarinę (istorinę) savigarbą. Nuoširdžiai prisipažinsiu, kad manęs nepaliauja stebinęs XIX a. Vilniaus miestiečių virtuvės... šiuolaikiškumas ir turtingumas. Nieko netrūko ant jų stalų. Ten linksmai ridinėjosi raudoni pomidorai ir pasišiaušę artišokai, lėkštėse tįsojo lašišos ir eršketai, rietėsi austriški štrudeliai, į viršų stiebėsi geltoni šakočiai, ledų aparatuose stingo aplesinų, migdolų ir šokoladiniai ledai... Kadangi nesu nei kulinarijos, nei konditerijos virtuozė, viso labo - mėgėja pasmalsauti - mane Zawadzkos išmonė ir meistriškumas - žavi. Per šiuos kelis pažinties metus ji mane daug ko išmokė, privertė skaityti ir domėtis technologijomis, technikomis, produktų savybėmis ir net maisto fotografija. O mano mėgėjiška virtuvė įsikomponavusi tarp visų kitų pomėgių - kelionių, fotografijos, literatūros, kino ir prancūzų kalbos.