Marinuoti pievagrybiai

Žinote, būna kai užsimanai kažko tokio su rūgštele. Tuomet gelbėja marinuotos šparaginės pupelės, ankštiniai pipirai, agurkėliai ir kitos panašios namų kamarėlės gėrybės. O kuo prasčiau pievagrybiai?


Originalus receptas

Mažus apvalius pievagrybius apdoroti (čia reikėtų suprasti, kad nupjaustyti kotelius ir nuplauti - :) R.), nušluostyti, užvirinti pasūdytame vandenyje ir per sietą nusunkti. Sudėti į stiklainį pabarstant kvapiaisiais pipirais ir laurų lapais bei druska, užpilti stipriu užvirintu ir atšaldytu actu, ant viršaus užpilti aliejaus, aprišti ir pastatyti šaltoje vietoje.


Patirtis ir patarimai

Na, apdorojau aš tuos pievagrybius, apviriau ir užpyliaua atvėsintu marinatu (naudojau standartinį, populiariausią 9 proc. actą) ir pastačiau į šaltą vietą :) - šaldytuvą.


Pievagrybius pasigardžiuodami suvalgėm su prismaigstyta kiauliena. Pagaminau tokį ne tai padažą, nei tai garnyrą. Bet buvo žiauriai skanu.

Komentarai