Prismaigstyta kiauliena




















Originalus receptas

1 kumpis,
300 g lašinių,
1 petražolės šaknis,
2 svogūnai,
5-8 laurų lapai,
pipirų,
druskos,
5-6 gvazdikėliai,
0,5 šaukšto sviesto,
2-3 kubeliai sultinio,
1-2 šaukštai kaparėlių.

Galima įpilti 0,5 stiklinės vyno.


Šviežią kumpį gerai išmušti, išmirkyti šaltame vandenyje, nulupti odą, gausiai prismaigstyti lašinių ir pasūdyti. Lašinius supjaustyti bryzeliais, svogūną – griežinėliais, sudėti į troškintuvą, įberti petražolių, laurų lapų, pipirų ir kelis gvazdikėlius, ant viršaus uždėti kiaulieną, ant jos – keletą gabaliukų sviesto ir kepti palaistant jos pačios sultimis. Ištirpinti gabaliuką sultinio, nuo padažo, kuriame kepė kepsnys, nugraibyti taukus, sumaišyti su sultiniu, įmesti truputį kaparėlių, užvirinti ir užpilti pusdubenyje sudėtą mėsą. Garnyrui tinka smulkieji svogūnėliai, patroškinti nuo padažo nugraibytuose riebaluose, arba marinuoti baravykai, rudmėsės arba pievagrybiai, labai trumpai pavirinti padaže prieš pat patiekiant.

Taip pat galima įpilti truputį vyno arba sojų padažo.


Patirtis ir patarimai

Kumpį išsitraukiau iš šaldiklio, nemušiau, nemirkiau ir odos nelupau. Bet pasūdžiau, įtryniau pipirais ir peilio viršūne pribadžiau skylučių į kurias prikaišiojau lašinių gabalėlių.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Į troškinimo indą sudėjau lašinių bryzelius, griežinėliais supjaustytus svogūnus ir petražolės šaknį.























Ant paruošto daržovių patalo džiugiai įsitaisė prismaigstytas kiaulienos kumpis. Dar porą gabaliukų sviesto ir mėsytė pasiruošus lįsti į orkaitę.





















Nelabai sekiau per kiek laiko kumpis iškepė, bet spėju, kad praleidęs valandą 180‘C orkaitėje, jis jau nekantravo šokti į lėkštes.




















Valgėme su marinuotais pievagrybiais, kaparėliais ir karu su kumpiu ištroškintomis daržovėmis.




















Labai skanus mėsos ruošimo būdas. Skonio prideda lašinukai. Netikėtai gardžios kartu su mėsa troškintos daržovės – svogūnas, petražolės šaknis ir lašinukai (na, taip, čia jau nėra daržovė). Šitoks kumpelis dar vieną kitą kartą tikrai atsiras ant mūsų stalo.

Komentarai