Kitoks garstyčių padažas žuvies patiekalams

















Originalus receptas

0,5 stiklinės žuvų sultinio
1 šaukštas sviesto
ketvirtis citrinos
0,5 stiklinės vyno
2 šaukštai garstyčių
4 tryniai
1 šaukštas miltų
truputis druskos

Sultinį, vyną, garstyčias, sviestą užvirinti, įdėti citrinos griežinėlių ir užvirinti dar kartą. Trynius išplakti su trupučiu miltų ir vandens, sumaišyti su verdančiu padažu, vos tik pakils, nukelti nuo ugnies ir užpilti sterką, lyną arba erškėtą.


Patirtis ir patarimai

Šiek tiek patikslinti produktai:

0,5 stiklinės žuvų sultinio
0,5 stiklinės vyno
1 valg. šaukšt.sviesto
2 valg. šaukšt. garstyčių
ketvirtis citrinos
4 tryniai
1 valg. šaukštas miltų
2 valg. šaukšt. vandens
truputis druskos


Turiu prisipažinti, kad gamindama šį padažą šiek tiek nukrypau nuo recepto, nes neturėjau vyno ir citrinos. Todėl vietoje jų panaudojau porą šaukštų vynuogių acto ir šaukštą citrinos sulčių. Garstyčias naudojau prancūziškas, nes jos švelnesnės ir puošnesnės. Žuvies sultinį - tą, kuris liko ištroškinus upėtakius.

Padažas gavosi kiek rūgštokas, garstyčios suteikė savotiško aštrumo. Ir visai tai labai tiko prie žuvies. Gaminsiu ir kitą kartą, tik pasistengsiu turėti vyno (manau, kad balto) ir citrinos (jos griežinėliai turėtų papuošti padažą ir patiekalą).

Komentarai

  1. sorry, vyną kaip tik neseniai ir išgėriau. ir gerai, kad išgėriau, nes padažas, man atrodo, tik skanesnis gavosi. iš tiesų, ką ten bepridursi, nieko nesupranti kas iš ko, o tiesiog super. su tokiu padažiuku ir visokį š gali suvalgyti, ir dar sakysi kaip skanu. aišku, nenoriu pasakyti, kad šis padažas yra alfa ir omega, bet netoli to. žodžiu, bon padažė!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Padažas tikrai puikus. Puikiai tinka prie žuvies. O š. tai nereikia valgyt. Visai vyras išpindėjo....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Radau šiuos, jau beveik istorinius, komentarus ir susijuokiau, Mindaugai ir Tavo šmaikštybės ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą