Vienos raguoliai




















Originalus receptas

Iki baltumo išsukti 100 g lydyto sviesto, pašlakstyti jį vandeniu, supilti keturis išplaktus kiaušinius, nepilną stiklinę šilto pieno, įdėti 25 g mielių, įberti truputį druskos ir 400 g miltų. Išminkyti purią tešlą, pastatyti, kad pakiltų, paskui iškočioti mažojo piršto storumo lakštą, supjaustyti trikampiais, uždėti kokios uogienės arba aguonų, ar migdolų masės, susukti, sulenkti kaip pasagą, sudėti ant sviestu pateptos skardos, patepti kiaušiniu arba sviestu ir kepti nekarštoje krosnyje.


Patirtis ir patarimai


Daug pokyčių nesiūlau, tik noriu pažymėti, kad miltų reikia šiek tiek daugiau - dėjau visus 600 g ir tai tešla liko labai minkšta ir puri. Ir dar sakyčiau, kad reikėtų, nors pusės stiklinės cukraus arba įdarui naudoti raiškesnę ir saldesnę uogienę (pavyzdžiui, svarainių, juodųjų arba raudonųjų serbentų ir pan). Tad jei sunorminus produktus, Vienos raguoliams reikia:

600 g miltų
100 g lydyto sviesto
4 išplaktų kiaušinių
1 stiklinės šilto pieno
25 g mielių
druskos
0,5 stiklinės cukraus (pagal skonį)

Vienos raguolius minkė ir kildino duonkepė, o orkaitė juos kepė apie 30 min. ~130'C. Skanūs be galo lengvi mieliniai raguoliai. Ypač ką tik ištraukti ir su stikline pieno.

Pastebėjimas. Kadangi tešla yra nesaldi, galima naudoti ir mėsiškus įdarus. 

P.S. Šiuos raguolius kepiau jau 8, 10 ar 12 (net nežinau kiek) kartų. Į tešlą visus kartus bėriau cukraus (iš akies, kiekvieną kartą priklausomai nuo tešlos kiekio). Bet skaniausi raguoliai gavosi prieš Kalėdas - su aguonų, riešutų ir razinų įdaru... mmmm.

Komentarai

  1. pritariu, manes irgi nesuzavejo sie raguoliai. kaip suprantu XIX a. zmones dar nebuvo nulepinti pastiprintu skoniu ir saldumu. regis, siuos raguolius dar labiau "pasaldinus" ir "paminsktinus" visai priartetu prie siandienos standarto.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą