Senovinė košelė

 
Originalus receptas

0,5-0,75 stiklinės šviesių grikių kruopų,
truputis druskos ir
šviežių krapų,
1 kaupinas šaukštas sviesto.


Į verdantį vandenį įberti šviesių grikių kruopų, pasūdyti ir išvirti tirštoką košelę. Įdėti šviežio sviesto, įberti truputį krapų ir išsukti iki baltumo; atskiesti verdančiu vandeniu, išplakti ir supilti į vazą.


Patirtis ir patarimai

Nelabai daug ką čia ir bepridursi. Paprastas receptas ir skani sriuba, kurios gamybą dar labiau palengvina šiuolaikiniai virtuviniai kombainai :)

Jei sriuba gaunasi kiek tirštoka – galima drąsiai įpilti daugiau verdančio vandens. Tai sriubos skoniui nekenkia. Skanaus.

Komentarai

  1. o geras... Reiks šitą būtinai bandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. em... o jeigu pabandžius virti sultinyje? Gal bus skaniau?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gavosi dvi nemažos porcijos. Bet aš gaminau tokią tirštoką. Tad manyčiau, kad iš duoto kiekio galima pamaitinti 3-4 žmones skystesne sriuba :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinoma, Laima, galima pabandyti virti ir sultinyje. Ar paįvairinti kitais prieskoniais, ne tik krapais.
    Šiaip ši sriuba gana soti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pabandžiau be sultinio, reikėjo daryti su. Šiaip suvalgėme maloniai, aš grikius apskritai mėgstu, bet antrąkart, jeigu virčiau, kaip nors varijuočiau. Manau, ją galima skaniai pagyvinti grietine, pienu, sūriais... arba kokia nors mėsyte...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, antrą kartą galima įvairinti. Lauksiu komentarų apie naujus derinius.
    Nors man asmeniškai labai tiko tas kuokštas krapų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Turbūt, jeigu krapai - iš sodelio - skaniau turėtų būti... Aš tai naudojau parduotuvinius, o nuo jų to aromato tikrai kur kas mažiau...

    AtsakytiPanaikinti
  8. na, maniškiai buvo nuo palangės :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puikus receptas, o virtuvinis kombainas viską labai palengvina

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą