Citrinų arba apelsinų kisielius

















Originalus receptas

3 citrinos,
6 stiklinės vandens,
1 stiklinė smulkaus cukraus,
1 stiklinė bulvių krakmolo.


Ištirpinti stiklinę cukraus. Keletą gabaliukų cukraus patrinti į dviejų citrinų žieveles, išspausti sultis, perkošti ir supilti į vandenį su cukrumi. Išmaišyti, truputį vandens nupilti krakmolui išmaišyti ir užkaisti ant ugnies; kai užvirs, sudėti gabalinį cukrų, ištirpinti, maišant supilti išleistą krakmolą ir kaitinti, kol skystis pasidarys skaidrus, paskui supilti į sudrėkintą ir cukrumi pabarstytą formą ir atšaldyti.

Apelsinų kisieliui reikia dviejų citrinų ir dviejų apelsinų pilnesnės stiklinės bulvių krakmolo ir apelsinais aromatizuoto cukraus.


Patirtis ir patarimai


Kisieliaus desertą pagal Zawadzką gaminau antrą kartą. Pirmas bandymas buvo šokoladinis kisielius, todėl jau žinojau ko tikėtis. Ir tikrai, turiu lenkti galvą prieš tokį paprastą ir genialų receptą. Gaivus, saldžiarūgštis skanėstas. Ypač tinkamas karštai vasaros dienai. Toks idealus, kad net nesugalvojau, kas tiktų prie jo.


















Citrinas ar apelsinus, prieš naudojant šiam kisieliui, reikėtų kruopščiai nuplauti.


















Tiesa, cukraus taip, kaip „Lietuvos virėjoje“ aprašo Zawadzka nearomatizavau. Tiesiog nutarkavau citrinos žievelę ir ją pavirinau gautame sirupe.

Gaminau iš trečdalio nurodytų produktų. Gavosi po nedidelę kisieliaus porciją 4 žmonėms.
Taip pat rekomenduoju paragauti šokoladinio kisieliaus.

Komentarai

  1. atrodo ispudingai ;) mums mama su mociute gamindavo avizu kisieliu, toks irgi labai tirstas, reikdavo prisipilt pieno dar ir cukraus isidet ;) kazkaip is pradziu nelabai patikdavo, o paskui matyt pripratom ar kaip - tai labai skanu... reiks kada uzsiprasyt, kad padarytu, nes seeeeeeniai beragavau... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Palyginus su citrinu kisielium, avižu kisielius - nesugadinta klasika :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susigundziau pabandyti si deserta - paparastutis, skanutis. Tikrai taps sios sios vasaros hitu. Aciu uz pasiulyma. Mante.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Malonu, kad ir Jums, Mante, patiko šis desertas. Isbandysiu ir įkelsiu kitus Zawadzkos "Lietuvos virėjoje" siūlomus citrininis kisielius.
    Anksčiau bandžiau gaminti šokoladinį kisielių - taip pat neblogas. Jei patiko citrininis - siūlyčiau pabandyti ir šokoladinį.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą