Kepti sukapoti kiaušiniai

Vėlyviems šeštadienio pusryčiams. Ypač skanu su bandelės skrebučiu.

Originalus receptas

Kiaušinius kietai išvirti  (verdama 10 minučių), atsargiai perpjauti pusiau kartu su lukštu, išimti iš lukšto, sukapoti, sumaišyti su petražolių lapais, paūdyti, išmaišyti su trupučiu sviesto ir džiūvėsėlių ir sudėti į lukštus. Pašlakstyti sviestu, pabarstyti sutarkuota bandele ir kepti keptuvėje. Patiekti su garstyčių padažu.


Patirtis ir patarimai

Vienintelis patarimas - išvirtus kiaušinius būtinai užpilti šaltu vandeniu, kad lukštas atšoktų nuo baltymo. Po to lengviau iš lukšto išimti kiaušinį. O kepti reikia lukštu į viršų. Rašau šitai, nes aš kepiau atvirkščiai. Buvo skanu, bet kaip mane apšvietė mano dienoraščio skaitytojai - reikėjo kepti įdaru į apačią :) Tebunie, kitą kartą kepsiu taip kaip reikia.

Tad ko reikės?

po 1-2 kiaušinius kiekvienam valgytojui,
kelių šakelių petražolės,
druskos,
pipirų,
po šaukštą sviesto kiekvienam kiaušiniui.

Garstyčių padažui:

1 šaukšto miltų,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto garstyčių,
2-3 gabaliukų cukraus,
0,25 stiklinės vyno,
1 stiklinės sultinio.


Tad taip. Perpjauti ataušintus kiaušinius per pusę.

Atsargiai šaukšteliu iškabinti trynį, o po to ir baltymą.


Smulkiai sukapoti, suberti susmulkintas petražoles, džiūvesėlius, šiek tiek druskos ir pipirų. Įdėti šaukštą sviesto.


Gautą masę sudėti atgal į lukštus, užbarstyti džiūvesėlių ir užpilti tirpinto sviesto. Sviesto nereikia gailėti, nes kitaip kiaušiniai bus sausi.


Paruoštus kiaušinius sudėti į keptuvę ir kepti kol perkais įdaras. Patiekti su garstyčių padažu.


Buvo skanu. Ypač tiko Zawadzkos rekomenduotas garstyčių padažas. Norintys gali kaiušinius prieš kepant apibarstyti tarkuotu sūriu arba uždėti šaukštą majonezo.

Komentarai

  1. Is nuotrauku matau, kad kepete lukstu i apacia, o reikejo - idaru i apacia ;)
    Sitas patiekalas turi atrodyti taip:
    http://1.bp.blogspot.com/_MjjDd_cA9_g/S7mef0gSX0I/AAAAAAAAAoM/53ZB4QbGQDE/s1600/IMG_1413-1.JPG

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už nuorodą. Tikrai sukau galvą, kuria puse tuos kiaušinius kepti. Pasirodo gavosi naujas būdas :) kitą kartą reikės apversti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šitie kiaušiniai kepami ne taip, kaip parodyta, o TIK lukštu į viršų, ant tų džiūvėsėlių. Ir nebūtina dėt petražoles - originaliam recepte, kurį pamenu nuo vaikystės, ten dedami svieste pakepinti svogūnai, taigi ir sviestu laistyt papildomai nebereikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už pastabą. Mano vaikystėje tokių kiaušinių nebuvo, tad ir gavosi eksperimentas :) bet vyras sakė, kad vistiek neblogai gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą