Kiaulienos nugarinė su uogienės padažu ir bulvių košė


Originalus receptas

2 kg nugarinės,
2-3 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos,
1 šaukštas sviesto,
šaukštas uogienės,
1 stiklinė sultinio,
2-3 gabaliukai cukraus,
truputis cinamono,
gvazdikėlių,
citrinų žievelių,
2-3 šaukštai vyno.

Nugarinę sukapoti gabaliukais, apvirti pasūdytame vandenyje, atšaldyti, pabarstyti stambiai tarkuota bandele ir sudėjus ant sviestu išteptos skardos kepti, kol pagels. Nemažą šaukštą vyšnių arba slyvų uogienės atskiesti sultiniu arba vandeniu, įmesti keletą gabaliukų cukraus, įberti cinamono, gvazdikėlių ir citrinų žievelių, įpilti porą šaukštų vyno arba agrastų sulčių ir užpilti gražiai pageltusią nugarinę.


Patirtis ir patarimai

Valgytojai mes tik du, todėl 2 kilogramai mėsos mums pasirodė per rimtas grobis. Pasitenkinom 0,5 kg kiaulienos nugarinės. Su slyvų uogiene mėsą ruošia mano mama, todėl nutariau pabandyti su vyšnių uogiene. Taigi, kiaulaitė vyšnioje arba pagal kinus, kiauliena kaip vyšnia ;)

















Šiek tiek perdėliotas receptas:


2 kg nugarinės,
2-3 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos,
1 šaukštas sviesto skardai patepti.

Padažui:

šaukštas uogienės,
1 stiklinė sultinio,
2-3 gabaliukai cukraus,
truputis cinamono,
gvazdikėlių,
citrinų žievelių,
2-3 šaukštai vyno.

 
Apvirtą kiaulieną pabarsčiau smulkiom juostelėm supjaustyta bandele. Kepiau orkaitėje gilioje metalinėje formoje, bet patarčiau geriau kepti platesnėje skardoje, kad mėsos gabaliukus būtų galima paskleisti vienu sluoksniu ir jei greičiau apskrustų.
 
Vyšninę kiaulienos nugarinę patiekiau su bulvių koše ir raugintais anytos agurkėliais. Pasirodo, kad visada bulvių košę ruošiu taip, kaip Zawadzka, tik nededu cukraus.


Bulvių košė:

1 litras supjaustytų bulvių, druskos, 0,5-0,75 stiklinės pieno arba grietinėlės, 1-2 šaukštai sviesto, 1 šaukštelis cukraus.

Nuskustas bulves minkštai išvirti ir karštas sugrūsti grūstuvėliu. Sudėti į puodą, pasūdyti, įpilti grietinėlės arba pieno, įpilti truputį išlydyto sviesto, įberti truputį cukraus, gerai išmaišyti ir pakaitinti, bet neužvirinti. Prieš patiekiant ant viršaus užpilti sviesto.

Ši košė labai tinka prie avienos kotletų arba apskrudusios mėsos.

Vietoje grietinėlės galima naudoti grietinę.

Skanaus!
 

Komentarai

  1. O kaip su avienos kotletais? Zawadzaka turi pasiūlymų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunus patiekalas. Tas padažiukas - pasirodo, tai uogienė - suteikia kiaulienai kažkokio mergaitiškumo. Toks turėtų būti kiaulės barbės skonis. Švelnus salsvai malonus skonis.
    Kiaulė kiniškai būna kiek kitokia.
    Žodžiu, tai labai malonus patiekalas. Nes papildomai tikrai puikiai valgosi rauginti agurkai. Seniai bevalgiau raugintus agurkus. su kiaulės barbės pagalba man vėl pavyko.
    ačiū, mon Ruta

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yra, Mindaugai, vienas receptas kotletams (maltinukams) ir pora receptų plovams :) O ką?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Darom. Aš aviena šefuoju... Jumi gaminat... :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Darom, darom. Jei lis - tai galim ir rytoj. Jei ryt nelis - darom sekmadienį ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą