Pertrinta baltųjų pupelių sriuba

Originalus receptas

1,5 litro pupelių,
1 didelis šaukštas sviesto,
prieskonių ir druskos kaip Nr. 50,
1 prancūziškas batonas skrebučiams.


1,5 litro baltų prinokusių pupelių užpilti šaltu vandeniu, išvirti, kai suminkštės – pertrinti per sietą. Pakepinti susmulkintą petražolę ir porą su kupinu šaukštu sviesto, pertrinti it sudėti į pupeles; pasūdyti, atskiesti prieskonių sultiniu taip, kad sriuba būtų tiršta, ir patiekti su batono skrebučiais.

Patirtis ir patarimai

Paprasta, greitai ir lengvai pagaminama sriuba. Ypač tiktų su plonais sausai paskrudintos šoninės dryželiais. Puikus užkandis šaltaisiais metų sezonais arba darganotą vasaros dieną.

Beje, labai panašią sriubą peitums esu valgiusi "Skonyje ir kvape". Ten ji ir buvo patiekta su mažulytėmis bandelėmis ir beveik perregimais skruditos šoninės konfeti.

Šiek tiek patikslintas receptas 2 žmonėms:

0,5 litro pupelių,
1 didelis šaukštas sviesto,
1 lauro lapas,
2-3 baltieji pipirai,
1-2 saliero griežinėliai,
poro.

1-2 batono riekės skrebučiams.

















Siūlyčiau kvapiuosius pipirus keisti baltaisiais - švelnesnis ir ne toks specifinis skonis. Jei nuspręsite naudoti kvapiuosius pipirus, patarčiau prieš trinant pupeles juos išrinkti. Mat kvapieji pipirai labai kvapnūs :) o sutrinti tampa dar kvapesniais.







































Kad sriubos gamyba būtų ekonomiškesnė (tiek dujų/eletros, tiek laiko atžvilgiu) patartina pupeles užpilti vandeniu ir pamirkyti per naktį. Skanaus!

















Komentarai

  1. Atrodo tai labai dailiai...pupeliu nelabai megstu, bet gal bent taip prisijaukinciau? Vistik jos labai naudingos.
    Laura.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sriuba tikrai nebloga. Bet jei nemėgstate pupelių, kažin, ar patiktų. Nors paskaninus pagal savą skonį galima ir save nustebinti :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą