Riebusis grybukas

















O, jis tikrai buvo riebus ir sotus...


Originalus receptas
 5 kiaušiniai,
4 šaukštai miltų,
druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas sviesto.

Prie jo – cukraus su cinamonu.


Gerai ištrinti penkis trynius, keturis šaukštus miltų, pusę stiklinės vandens ir šaukštą cukraus; išplakti baltymus, atsargiai išmaišyti ir supilti į keptuvėje ištirpintą sviestą. Kai tik parus, apversti ant kito šono, dar pakepti ir patiekti pabarstytą cukrumi ir cinamonu.

Produktų kiekis numatytas šešiems asmenims.


Patirtis ir patarimai


Nežinau, kodėl tai vadinasi „grybuku“. Pasidairiau lenkiškuose dienoraščiuose, ten irgi rašo, kad omletas „grzybek“. Tik nepavyko susisteminti, kuo tas „grybukas“ skiriasi nuo omleto. Galvoju, kad gal grybukas – saldus omletas. Bet gal aš ir klystu.



















Tešla su išplaktais baltymais buvo žaviai puri kaip pluksninė pagalvė. Tik bekepant toji pagalvė apibliuško.

















Kaip ir rekomendavo Zawadzka, valgėm su cukrumi ir cinamonu, bet būtų tikęs ir šaukštas saldžiarūgštės obuolienės.

Kepiau dviems iš trijų kiaušinių. Sąžiningai turiu prisipažinti, kad būtų pakakę ir dviejų.
 

Komentarai