Šalta vyšnių sriuba

















Originalus receptas

2,5 litro prinokusių vyšnių be kotelių,
300 g cukraus,
1,5 stiklinės raudonojo vyno,
truputis cinamono,
2-3 gvazdikėliai.

Prie jos – biskvitiniai pyragėliai.

Sugrūsti vyšnias su kauliukais, įberti cinamono, gvazdikėlių, viską sudėti į molinį indą ir palikti kelioms valandoms; paskui išspausti per audeklą, suberti cukrų, supilti vyną, įpilti virinto vandens ir patiekti su biskvitiniais pyragaičiais.

Vietoje vyno galima įpilti 0,75 litro grietinės.


Patirtis ir patarimai

Kol verdu braškių drebučius – aprašysiu skanutėlę vėsutėlę vyšnių sriubą su šlakeliu raudono vyno. Lengvai svaiginančią nuo kaitros nualsusią širdį ir švelniai kutenančią gomurį...

Prisipažinsiu, kad nelaukiau kol Suvalkijoje prisirps vyšnios. Iš šaldiklio ištraukiau 1 litrą šaldytų vyšnių – dviems sukaitusiems žmonėms kaip tik. Atšildytas vyšnias subėriau į puodą, nuoširdžiai aptraiškiau, įbėriau cinamono ir porą gvazdikėlių. Bėriau ir netikėjau, kad nevirinant vyšnios prisigers. Prisigers ir apkvais nuo cinamono ir gvazdikėlių aromato. Bet – o nuostabu – jos prisigėrė!

















Porą valandų pamirkusias vyšnias išspaudžiau per tankią marlę, įpyliau taurę vyno, pusę stiklinės cukraus ir pusę stiklinės virinto vandens.

Šaltą cinamonu apgirtusią vyšnių sriubą sriaubėme su mano bobutės keptu kaimišku keksu. Patikėkite – verta.

Komentarai

  1. galiu paliudyti, tikrai didžiai gaivinantis skystimėlis. Turi ir vaisinio aitrumo.
    Primena šiek tiek sangria, tik tirščiau, sriuba visgi.
    galima vyno daugiau arba mažiau. skonio ir laipsnio reikalas, kaip sakant.
    Tikrai, geriau tokios sriubikės pačiam daugiau padaryti, o ne sangria iš tetrapakų vartoti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą