Braškių drebučiai


Originalus receptas

2 stiklinės braškių sulčių,
1 stiklinė agrastų sulčių,
6 stiklinės smulkaus cukraus.


Prisirpusias braškes - tokios yra pačios kvapniausios - užpilti nedideliu kiekiu vandens ir pavirinti tik tiek, kad jų skonioir kvapo prisigertų vanduo. Perkošti, įpilti trečdalį neprinokusių agrastų sulčių, įberti cukraus (santykiu 1:1) ir kaitinti ant mažos ugnies, švariai nugraibant putas ir vis išbandant, nedidelį kiekį šaldant ant ledo, ar stingsta. Dar nesustingusius supilstyti į karštus stiklainius.


Patirtis ir patarimai

Receptas nesudėtingas, tik kažkaip nei šiaip, nei taip surašytas. kažkaip ir nelabai aišku liko, kur pilti likusius du trečdalius agrastų sulčių? Na, bet menka bėda, nes aš jų vis tiek nenaudojau. Vietoje neprinokusių agrastų įpyliau citrinos sulčių (iš kur gi aš dabar vidury miesto gausiu agrastų? Kol gausiu tai ir braškių neliks). Manau, kad dėl skonio - nepralošiau, tik, tikriausiai su agrastų sultimis drebučiai būtų greičiau sustingę. 

 
Braškes nuploviau išsukinėjau uodegytes ir paviriau 1-2 minutes puode. Išvirusį kompotą nukošiau (išspaudos liko pilvo malonumams), subėriau cukrų (naudojau cukrų su tirštikliu), supyliau citrinos sultis ir viriau (hm... nepažiūrėjau) kol pradėjo tirštėti :)




















Supilsčiau į verdančiu vandeniu perlietus stiklainėlius ir sandariai uždariau žiemai. Vat tada ir parašysiu, kokio jie skonio. Bet aplaižytas šaukštas pažadėjo, kad bus skanu.

Komentarai

  1. galiu kirsti lažybų, kad prisiminsim po dviejų žiemų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia užuomina apie tai, kad vis lauksim "kol kas nors ateis"? :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą