Prancūziškai pagaminti žirneliai

















Originalus receptas

1,5 litro šviežių žirnelių,
1 šaukštas sviesto,
1-2 šaukšteliai cukraus,
1 gūžė salotų,
0,5-1 stiklinė sultinio,
druskos ir petražolių lapų.


1,5 litro žirnelių sumaišyti su šaukštu sviesto, druska, saujele susmulkintų petražolių lapų ir gūže salotų. Virti ant mažos ugnies maišant, kad ištirptų sviestas. Iš salotų išsiskirs gana daug sulčių, bet jei per mažai, reikia įpilti truputį sultinio, įberti cukraus ir virti iki suminkštės, prieš patiekiants įdėti truputį šviežio sviesto, išmaišyti, pakaitinti, bet neužvirinti.


Patirtis ir patarimai

Iš pirmo žvilgsnio šutinti puode salotas pasirodė mažu mažiausiai nesusipratimas. Perskaičiau receptą dar kartą. Salotos niekur nedingo. Tuomet pasitariau su savimi, ką Zawadzka turėjo galvoje, kai rašė "salotos". Vis gi, nusprendžiau surizikuoti ir pabandyti virti salotas. Kai puode makalavau susmulkintus žalėsius, net neįsivaizdvau, kas iš viso šito išeis. "Jei ką, - nusprendžiau, - garnyrui suveiksiu ką nors iš žieminių atsargų".

Bet neprireikė. Nustebau, kai iš salotų liko tik sultys ir plonos draiskanėlės. Net  neprireikė sultinio.

Pasigardžiuodami šį eksperimentą sušveitėm su kiaulienos muštinukais.

Rekomenduoju, nes skanu, nebrangu ir greita.

Komentarai