Bulvės, įdarytos kitaip

Prisipažinsiu, kad  bulvės ir bulviakasis man visada sukelia romantiškus prisiminimus. Ne, visai ne dėl talkų kolūkio bulvienojuose - man jau neteko jose dalyvauti - dėl daug asmeniškesnių nutikimų. Dar draugystės pradžioje Nerijus  buvo pažadėjęs po bulviakasio pavaišinti paties keptais bulviniais blynais. Bulvių jis nekasė ir blynais nepavaišino, bet įsimylėjau. Gal ir tiesa, kad moterys labiau myli ausimis.

















Originalus receptas

20-30 bulvių,
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
truputis druskos,
pipirų ir mairūno.

Nemažas bulves nuplauti, švariai nušluostyti arba nuskusti ir iškepti. Gražiai nupjauti viršūnėles ir išskobti taip, kad liktų sluoksnelis prie lupenos. Smulkiai sukapoti svogūną, pakepinti nemažame šaukšte sviesto, sumaišyti su išskobtų bulvių vidumi, sutrinti, kas nebūtų gumulėlių, įberti truputį grūstų pipirų ir mairūno, įdaryti šia mase bulves ir pastatyti į krosnį ant sviestu išteptos skardos.

Geriau šitaip įdaryti ne virtas, o žalias bulves, ir iškepti, kaip nurodyta.


Patirtis ir patarimai
 
Skanu ir paprasta. Tegu, anot arjuvedistų ir dietistų, ir nelabai sveika, bet labai skanu. Tiesa, laiko reikalauja, nes vien jau bulvės orkaitėje kepa pusantros valandos ir daugiau (jei didelės). Bet pats gamybos procesas nereikalauja didelių įgūdžių.
 
Bulvių reikėtų plauti ir kepti tiek, kiek tuo kartu ruošiatės suvalgyti. Jas gerai nuplauti, kad neliktų žemių, apsukti folija ir pašauti į orkaitę. Bent 180-200'C.
 
Iškepusias nulves atsargiai išskobti. Man geriausiai tiko bulvių skustukas.  
 
Tuomet svieste ant lėtos ugnies pakepinau svogūniukus. Nesusilaikiau ir įmečiau šiek tiek lašinukų, kurie tikrai nepagadino reikalo :).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minkštus svogūnus sutryniau su išskobtu minkštimu, įbėriau pipirų, pasūdžiau (neturėjau mairūno...) ir įdariau bulves.
 
Bulves 15-20 minučių pašoviau į orkaitę.

Skanu, skanu. Pabandykite. Tokios bulvės tikros universalės - skanios vienos, su žaliomis daržovėmis, su troškintais kopūstais ar su mėsiškais patiekalais (kam skanu).

Komentarai

  1. Na as pries keptada orkiteje bulves , jas su lupyna truputeli apverdu.
    Tada tiek kept ilgai nereik
    Atrodo labai skaniai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vat, kai skrandžiai grojo ilgus ir iškilmingus bado maršus, aš irgi pagalvojau "O kodėl! o kodėl aš tų bulvių neapviriau prieš kepdama?!".

    Kitą kartą planuoju skobti žalias bulves ir paįvairinti įdarus. Juk puikiai čia tinka įvairūs priekoniai, kumpiai, sūriai, varškės, dž. pomidoria ir kitos gerybės ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą