Mozūras su vynu

















Sugundė pavadinimas. "Hm... - pagalvojau. - Kas per skonis pyrago su raudonu vynu".


Originalus receptas

3 stiklinės grietinės,
400 g cukraus,
1,5 stiklinės vyno,
4 kiaušiniai,
1 citrina,
5-6 stiklinės miltų,
0,5 šaukšto sviesto,
1 stiklinė migdolų,
2 šaukštai cukraus.

Iš trijų stiklinių šviežios rūgščios grietinės, 400 g cukraus, 1,5 stiklinės vyno, keturių kiaušinių, vienos citrinos sulčių ir žievelės bei miltų išminkyti tešlą, išploti blyną, viršų patepti vynu, storai pabarstyti cukrumi su sugrūstais migdolais ir iškepti.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Patirtis ir patarimai

Iškart skubu pasiteisinti, kad mane supainiojo nurodymas „išminkyti tešlą“. Kai užmaišiau tešlą iš duotų produktų, man ji nelabai atrodė minkoma, tad įbėriau recepte nurodytą 6-tą stiklinę miltų. O tai, kaip vėliau parodė iš orkaitės ištrauktas pyragas, buvo klaida. Pyragas buvo beveik per kietas. Norėjosi nors šiek tiek daugiau purumo ir lengvumo. Tad mano manymų tešlą turi būti maišoma, o ne minkoma, tad siūlomas receptas būtų toks:

3 stiklinės grietinės,
400 g cukraus,
1,5 stiklinės vyno,
4 kiaušiniai,
1 citrina,
5 stiklinės miltų,
0,5 šaukšto sviesto,
1 stiklinė migdolų,
2 šaukštai cukraus,
1-1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Iš duotų produktų užmaišiau tešlą. Citriną ne tik išsunkiau, bet ir įtarkavau šiek tiek žievelės. Tiesa, nepasitikėdama, kad pyragas pats iškils - įbėriau kepimo miltelių, kurei šauniai suputojo su grietine :)

Šiaip ne taip į kepimo skardą sutampytą tešlą aptepiau raudonu vynu ir pabarsčiau maltais migdolais.

Kepiau maždaug 180'C orkaitėje apie 1 valandą.

Mozūro skonis įdomus. Nors cukraus gana daug, bet buvo maloniai prėskas, sakyčiau net dietiškas. Gražiai susiformavusi migdolų ir cukraus luobelė vykusiai kontrastuoja su pačiu pyragu.

Iš duotų produktų gavosi pilna skarda pyrago.

Komentarai