Įdaryti pomidorai

Originalus receptas

10-12 pomidorų,
200 g kumpio,
200 g veršienos,
1 prancūziškas batonas,
2 svogūnai,
truputis pipirų, druskos ir muskato riešuto,
1 šaukštas sviesto,
pora džiūvėsėlių.

Nupjauti pomidorų viršūnėles, išskobti ir įdaryti faršu: veršieną ir kumpį smulkiai sukapoti ir ištroškinti svieste, įdėti prancūziško batono be plutos, svieste pakepintų svogūnų, truputį muskato, pipirų, druskos ir pomidorų minkštimą be sėklų. Išmaišyti, įdaryti pomidorus, uždengti viršūnėlėmis, pabarstyti džiūvėsėliais, ant kiekvieno uždėti po gabaliuką sviesto ir ketvirčiui valandos arba 20 minučių pašauti į krosnį. Kepant uždėti keletą šaukštų grietinės.


Patirtis ir patarimai

Jaučiu, kad pomidoriai tampa vasaros pabaigos numero uno.


Taigi, taigi. Pomidorus išskobiam.


Pagal Zawadzkos nurodymus paruošiam faršą (aš naudojau ne visą batoną, o tik porą išmirkytų riekių džiūvėsėlių, o vietoje veršienos naudojau kapotą jautieną) ir juo įdarom pomidoriukus.

Pašaunam juos 15 minučių į orkaitę ir laukiam šių provansiškų gardumynų.
Mudviem su Nerijum buvo laabai skanu. Rekomenduoju visiems pomidorų mėgėjams.

Komentarai

  1. pomme d'or - aukso obuolys, štai kas yra pomidoras!
    tikrai, aš, šioks ir toks, valgęs šių įdarytų pomidorių, tvirtinu, kad labai gardus tai patiekalas, o ir įdomi jo išvaizda, nuteikia labai apetitnai.
    ir pats faršiukas turi tokių smagių poskonių, nežinau ar dėl kurių nors prieskonių, ar kitko, bet buvo justi tokia smagi rūgštelė.
    Ir sotus tai patiekalas. Trys tokie pomidorai, ir jau jautiesi tikrai rimtai pavalgęs. Vynui net nedaug vietos liko.
    žodžiu, tai tikrai vertas dėmesio patiekalas, pats sau savaime "main course", taip kaip kokia lazanja, nebereikia jokių pribumbasų.
    Taigi, bon pomidor.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, pritariu, kad pomidoras vasaros pabaigos numero uno ;) mes dabar ju toookiais kiekiais perkam (ju kaina centais siuo metu ;))... kad reikia ieskot nauju variaciju jiems suvalgyt ;) sita isbandysim ;) ir beje, ta knyga gavome dovanu is korporantu kurie pas mus sveciavosi, bet zymiai smagiau rinktis maista pagal nuotraukas kurias tu cia rodai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu girdėti :) Tuo pačiu - įdomu pamatyti bus ir Jūsų eksperimentus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nerijau, rūgštelė tai jautėsi nuo pomidorų, o prieskonis galėjo būti - muskato riešutas. Nors, mano liežuviui labiau jautėsi kumpio dūmas ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą