Paprasti lietiniai

 
Originalus receptas

5-6 kiaušiniai,
3 stiklinės pieno,
druskos,
1,5 stiklinės miltų,
2,5 šaukšto sviesto.

Prie jų – marmelado, cukraus ir cinamono.
Kiaušinius išplakti su šaukštu ištirpinto ir atvėsinto sviesto bei žiupsneliu druskos, įberti truputį miltų, kad nebūtų gumuliukų, po truputį supilti šviežią pieną, vis įberiant miltų. Tešla turi būti labai skysta ir taki. Įkaitinti keptuvę, patepti lydytu sviestu, įpilti šaukštą tešlos ir paskirstyti po visą keptuvę. Kai apkeps, apversti, iškepti ir dėti ant lentutės.

Iškeptus lietinius patepti uogiene arba šviežių obuolių marmeladu su cinamonu, sulankstyti ir iš abiejų pusių apkepti keptuvėje, kad pagelstų. Lietinius gal;ima patiekti ir be įdaro, tik pabarstytus cukrumi.

Ruošiant tešlą lietiniams, baltymus galima išplakti atskirai ir supilti į tešlą pačioje pabaigoje, tada lietiniai bus trapūs ir skanūs, ypač jei juos patieksime tik ką iškepusius.


Patirtis ir patarimai

Patirties tai jau bent kokie minimum 25 metai. Pirmi prisiminimai apie lietinius blynus – kaip tėtis liedavo mums su broliu žvėrelių, augalėlių ir mėnulių formų lietinukus...

Patiko tas Zawadzkiškas tešlos maišymo būdas – po truputį pakaitomis berti miltus ir pilti pieną. Gumuliukų nė kvapo ;)

Komentarai