Pomidorai, įdaryti kiaušiniais

Gundė ir gundė mane šis receptas ir prinokus pomidorų derliui - sugundė.


Originalus receptas

12 vidutinio dydžio pomidorų nuplauti šaltame vandenyje, nupjauto viršų ir išskobti. Supjaustyti rūkytos šoninės, truputi pakepinti, supilti penkis kiaušinius, išplaktus su puse stiklinės pieno, įberti truputį susmulkintų svogūnų laiškų, iškepti netirštą kiaušinienę, pasūdyti ir ja įdaryti pomidorus. Užvožti nupjautomis viršūnėlėmis, apšlakstyti sviestu arba grietine ir 10 minučių kepti krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Šiek tiek sunormintas receptas:

12 vidutinio dydžio pomidorų,
5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
svogūnų laiškų,
keletą juostelių šoninės arba lašinių,
2-3 šaukštai lydyto sviesto,
druskos,
pipirų.

Pomidorus nuploviau ir nupjovus viršūnėles išskobiau vidurėlius.
 



















Šoninės šaldytuve po atostogų nebebuvo (nežinau, ar jos buvo prieš atostogas), tad paskrudinau smulkiai sukapotus lašinukus ir su jais iškepiau purią kiaušinienę.
 

 

















Patarčiau nepamiršti pasūdyti ir pabarstyti pipirais išskobtų pomidorų, o ypač nupjautųjų viršūnėlių. Įdarytus pomidorus kepiau 10 min. 180'C karštumo orkaitėje. Pomidorai suminkštėjo, bet nesubliūško.  
 



















Iš Zawadzkos siūlomo kiekio pomidorų išeitų pusryčiai 6 žmonėms.
 
Lengvai pagaminamas ir lengvai valgomas patiekalas. Ypač tinkamas atostogų rytmečio pusryčiams lovoje. Mums buvo skanu su namuose kepta balta duona su bazilikais.
 
 
 

















P.S. Man šis patiekalas primena du žmones - Nerijų, kuris D. Britanijoje kasryt kankinosi su keptais pomidorais ir bendradarbę Rūtą, kuri pomidorus valgo visais pavidalais. Skanaus Jums abiem!

Komentarai

  1. eik tu sau... vsio, mano naujas favoritas tamsta ;)) del to, kad tiek netingejimo eksperimentuot! ;) ar tu cia knygos reklama darai? ;) siaip galvoju ir nesugalvoju: ar pasiseke Nerijui, ar ne ... nu ta prasme ragaut tai reikia viska ka pagamini, o gal ne visi tokie jau geri tie receptai ;DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tra lia lia :) reklamos specialiai nedarau (bent S.Žukas neprašė) ;) Šiaip toks kabliukas - kai jau pradėta - visai šaunu eksperimentą tęsti.

    O Nerijui tai nežinau :) gal sakyčiau abiem atvejais nepasisekė. Nes jei receptas geras - sunku įjungti saiko bėgį, o jei prastas - tai tenka pasitenkinti makaronais :)
    Tikrai yra buvę ir tokių "patiekalų", kurie iškeliavo į šiukšlinę, bet dauguma tai gana liuksusovi ;)

    P.S. O čia Tau dėl to "P.S." taip patiko? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. taip taip, turi būti stiprus pakelti kulinarinius eksperimentus. čia jums ne vaistukai, kuriuos susileidi ir stebi kas su taim vyksta. žinot, čia ir skoniai, ir požiūriai, ir emocijos, man dar ir svoris-ant.
    bet nesiskundžiu. ypač šitais įdarytais pomidorais. šaunuoliai jie, suteikia naujų spalvų omletui.
    Mindaugai, siūlau įtraukti į kaušinienių kepimo būdų rinkinį "Bele kiek būdų kepti kiaušinienę", kurį kada nors galbūt darysi.
    beje, prancūziškai pomidoras - aukso obuolys. o kurioj tautosakoj kaušinis kažkaip siejasi su auksu?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą