Slyvos salotoms

Originalus receptas

Prinokusias vengrines slyvas nušluostyti, perdurti adata ir sudėti į molinį glazūruotą indą. 2 kg slyvų užvirinti 1,5 acto su 600 g cukraus, stambiai sugrūstu cinamonu ir gvazdikėliais. Nugraibyti putas, kai truputį atvės, juo nakčiai užpilti slyvas. Kitą dieną nupilti, keletą kartų užvirinti ir karštu užpilti slyvas. Po kelių dienų vėl užvirinti, slyvas sudėti į stiklainį, užpilti šaltu sirupu, aprišti pūsle arba vaškiniu popieriumi ir pastatyti vėsioje ir sausoje vietoje. Po kelių savaičių reikia pasižiūrėti, ar sirupas nenusėdo, jeigu taip nutiktų, jį reikia nupilti, įberti truputi smulkaus cukraus, pavirinti ir atšaldytu užpilti slyvas.


Patirtis ir patarimai

Vengrinių slyvų netuirėjau, bet šių geltonų - į valias, todėl nusprendžiau išbandyti dar vieną Zawadzkos receptą. Nuploviau, nusausinau dubenį slyvų, negailestingai subadžiau smeigtuku ir užpyliau sirupu.






































Per naktį sirupe pamirkusias slyvutes nukošiau, sirupą užvirinau ir vėl juo užpyliau slyvas. Pastovėjusios dar parą, viršutinės slyvos pradėjo ruduoti. Matyt todėl, kad sirupas pilnai jų neapsimė.

Sirupe slyvas palaikiau 3 paras. Tuomet nukošiau, sirupą dar kartą užvirinau ir atvėsinusi užpyliau stiklainiuose sudėtus vaisius. Hm. Dar nežinau, kur šias slyvas panaudosiu. Paragavau prieš slėpdama į stiklainius - gana aštrokos. Gal suragausim su kokiu paukštienos kepsniu? Turėtų būti skanu. E! Net užsimaniau kokios keptos paukštytės :)

Komentarai

  1. skamba ziauriai.. skaniai ta prasme ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) bus matyti, ar žiauriai - kai atidarysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu prisipažinti, kad paragavom mes šių slyvučių. Na, hm. Manau, kad skaniausia su kokia kepta višta. Nors šiaip, tai man per aštru pasirodė. Jei bandyčiau antrą kartą - tai actą skiečiau bent per pusę su vandeniu.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą