Šokoladinis "pasjansas"

















Atostogos, atostogos, atostogos. Jei būtų toks patiekalas - taptų visų mylimiausias.  Kol tokio nėra - siūlau pažaisti šokoladinį „pasjansą“ pagal Zawadzką.

Originalus receptas

9 kiaušiniai, 
400 g cukraus, 
2-3 šaukštai šokolado, 
400 g miltų.

Į puodą įmušti devynis kiaušinius, suberti cukrų ir plakti vieline šluotele, užkaitus ant labia mažos ugnies, kol masė sušils ir pasidarys tiršta ir balta. Nukelti nuo ugnies, atvėsinti, įberti truputi tarkuoto šokolado, miltų, išmaišyti, supilti į popierinį piltuvėlį, toliau daryti viską taip, kaip aprašyta anksčiau (:)).

O "anksčiau“, maždaug nuo šios vietos aprašyta taip: „pripilti tešlos į suklijuotą balto popieriaus tūbelę, nukirpti jos galą ir išspausti įvairių figūrėlių ant plonai vašku pateptos ir miltais pabarstytos skardos. Keletą valandų palaikyti šiltoje vietoje, kad viršus šiek tiek apdžiūtų ir neliptų prie rankų, ir iškepti nekarštoje krosnyje – kaip iškepus bandeles“.


Patirtis ir patarimai

Kaip aš tą „pasjansą“ dėliojau? Tešlą užmaišiau taip, kaip ir nurodyta recepte. Bet tešla gavosi įtartinai skystoka, todėl žiubtelėjau papildomai dar maždaug 100 g miltų. Na, rekemenduotinas receptas pagal mane būtų:

9 kiaušiniai, 
400 g cukraus, 
2-3 šaukštai su kaupu šokolado, 
500 g miltų.



























Nepaisant šiek tiek tirštesnės tešlos – jokių figūrų man nesisekė raityti. Pradėjau riesti aštuoniukes, bet jos išsiplėtė iki begalybės. Tad antrą skardą pridariau pagaliukų – kurie, beje, niekuo nesiskyrė nuo aštuoniukių :). Siūlyčiau verčiau pabandyti dar patirštinti tešlą. Duotam kiaušinių kiekiui bandykite berti kokius 600 g miltų.























Iš gautos tešlos išėjo trys skardos maždaug 5 cm ilgio sausainių. Kad nereikėtų laukti kelių valandų – sausainiukus sukišau į orkaitę, nustačiau maždaug 50‘C temperatūrą ir palikau kol susikroviau daiktus atostogoms. Hm... na, maždaug 1,5-2 valandoms. Pačiupinėjau – prie rankų paviršius tikrai nelipo. Tuomet kaitrą padidinau iki 150‘C ir po 10-15 min. ištraukiau sausainiukus.

Ką čia gero pasakius apie jų skonį? Prisipažinsiu, kad man tai jie buvo per daug kieti ir tokie truputį per daug guminiai (čia gal dėl to šilto kiaušinių plakimo?), bet vat Jovilei ir Edvardui – dviem valgytojams – šie šokoladiniai sausainiukai labai patiko.

Kad sausainėliai gražiau atrodytų – sutepiau juos po du šokoladu. Pabandykite – gal ir Jums, kaip Jovilei ir Edvardui, patiks šis šokoladinis pasjansas.

Komentarai