Įdaryti turkiški pipirai





















Kai nesinori mėsos arba puikus garnyras prie mėsos. Kaip kam, kaip atsakytų padavėja viename iš Vilniaus barų. Vieniems – aštru, kitiems – ne. Kaip kam.


Originalus receptas

Pasūdytame vandenyje išvirti šešias saldžiąsias paprikas, išimti sėklas ir įdaryti daržovių salotomis, galima įdėti kubeliais supjaustyto kumpio arba keptos mėsos. Sudėti į kaistuvą, užpilti tiršta pomidorų tyre, paskaninta druska, cukrumi ir aliejumi, ir pusvalandį troškinti.



Patirtis ir patarimai

Sunormintas receptas 2 žmonėms:

2 turkiški pipirai,
2 puodeliai daržovių salotų (morkų, svogūnų, pomidorų, saliero, petražolės, bulvės ir kt.),
druskos, cukraus ir pipirų,
pomidorų tyrės ir riebalų troškinimui.

Nuotykių su pipirais nepatyriau. Tik kol neparagavau – nežinojau, ar bus skanu. Bet buvo skanu. Neviriau aš pipirų iš anksto – ir taip jie per pusvalandį spėja užtrokšti.

Teko tik pasukti galvą, iš ko sumakaluoti daržovių salotas. Pirmiausia sutarkavau morkelę.

Tuomet subėriau kubeliais supjaustytą buvę.


Joms į kompaniją pasiūliau - susmulkintą svogūną.

Pakėliau įtampa aštriais čili pipiriukais.

Paįvairinau draugiją smulintu salieru.

Linksmumo dėlei - žalių šparaginių pupelių.

 
Ir raudonskruosčio pomidoro.

Visas daržoves sumaišiau ir sukamšiau į perpjautus ir išskobtus pipirus.

Įdarytus pipirus, kaip ir moko Zawadzka, sudėjau į puodą, apkaišiau pomidorų skiltelėmis, pasūdžiau, pabarsčiau pipirais, įdėjau šiek tiek sviesto ir pusvalandį patroškinau. Na, gal truputį ilgiau nei pusvalandį.

Pipirus valgėm su smulkintos jautienos kukuliukais. Ei, buvo skanu!

Komentarai