Keptos bulvės

Neįtikėtina, bet pasirodo, kad studentiškos virtuvės „patrova“ – keptos bulvės – XIX a. kulinarijos stebuklas. Kaip tik tinkamas receptas rugsėjo pirmajai. Su mokslo ir žinių diena, mieli studentai!


Originalus receptas

1,5-2 litrai supjaustytų bulvių,
2 šaukštai sviesto,
pusė svogūno,
druskos pagal skonį.

Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustyti griežinėliais ir pasūdyti. Ištirpinti sviesto arba paspirgi lašinių, galima įdėti truputį pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų, sudėti bulves, palikti uždengtas puode ant žarijų arba mažos ugnies ir troškinti, kol suminkštės ir pageltonuos.

Tokios bulvės labiausiai tinka kaip garnyras prie kepsnio ir nugarinės, tik jas reikia dailiai išpjaustyti rutuliukais arba kitokios formos gabaliukais ir kepti riebaluose be svogūnų.

Norint šias bulves pagaminti taupiai, jas reikia iššutinti, greitai, kol neatvėsusios, nulupti, šiltas supjaustyti griežinėliais ir kepti ištirpintame svieste arba su lašiniais.


Patirtis ir patarimai

Tai, kad nėra nei ką pridurti, nei ką patarti.

...spirgi spirgi...


















...čak čak čak...

...gurgi gurgi niam niam niam...


Komentarai

  1. o tai kur receptas?
    dar jei būtų kokia dešrelė, tai Mikas su Tomu pasakytų, kad čia yra tobuliausias pasaulyje valgis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ė, drauge, Tu mane stebi! Va ir receptas jau savo vietoje ;)
    Sutinku,kad iki tobulybės šiam patiekalui išties truksta dešrelės (kažkodėl prisiminiau rusišką multifilmą, kur vienas personažas šveitė keptuvę (sakė "aš šveičiau. šveičiau..."), o dar ten buvo katinas toks visas naglas ir kaulijo dešrelės "dešraaaa, dešrialė...dešraaa...". Pameni?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ech... kaip gaila, kad Jums tolokai - pakviesčiau vakarienės. O dar ir duoną pradėjom namie keptis... Pagaminsiu Jums nors virtualų kokį skanėstą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. klausyk, mane biski nervuoja tavo blogas ;) butu faina, jei parasai komentara, tai kad i ji gautas atsakymas kaip nors pasiektu pasta ar pan.. nu ale facebook'as ;) o gal toks dalykas galimas tik as nezinau kaip... ? ;/ o bulves tai Nerijaus manojo numero uno, daugiau nieko negamina. Tai kai jau badas ateina kepas bulves ;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hm... net nežinau :) pašmirinėsiu po nustatymus - gal galima ką nors tokio padaryti. Tiesa, apačioje yra toks "Rašyti komentarus (Atom)" - tai ten galima užsisakyti komentarus, tik nežinau, ar jie atkeliauja į p/d.
    O dėl to, kad keptos bulvės - bado kulinarijos šedevras - nesiginčiju. Aš jas kepu kai mano Nerijus būna kokioj komandiruotėj ir aš tikrai tingiu sau gaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą