Obuoliniai riestainiukai




















Originalus receptas

6 obuoliai,
6 baltymai,
400 g cukraus.

Iškepti šešis sultingus obuolius, pertrinti per sietą, suberti 400 g smulkaus cukraus ir išplakti šluotele iki baltumo. Ant nieko nepatepto popieriaus švirkštu priraityti mažu riestainiukų ir pašauti į nekarštą krosnį, kad išdžiūtų, bet neparustų. Išėmus laikyti šiltoje ir sausoje vietoje.

Patirtis ir patarimai

Paprasta kaip du kart du. Tik skaitant receptą niekaip neradau, kur dėti baltymus. Čia jau matyt vertėja ir redaktorė pražiūrėjo – labai skubėjo prieš Šv. Kalėdas į knygynus paleisti „Lietuvos virėją“.

Taigi, taigi. Man 4 baltymai atliko nuo garuose virto daržovių gardumyno. Juos nutariau panaudoti pagal Zawadzkos receptą.

Pirmiausia obuoliai. Obuolius perpjoviau pusiau, išskobiau sėklas ir pašoviau į orkaitę. Iškepusius išrengiau iš odelių ir sutryniau. Obuolių tyrę išmaišiau su cukrumi ir po šaukštą sukrėčiau į išplaktus baltymus.




















Skardas apklojau kepimo popieriumi ir priraičiau žiedelių-riestainėlių. Kepiau iki 100-120‘C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val. Atvėsusius žiedelius nulupau nuo popieriaus ir sudėjau į dėžutes.

Riestainiukų skonis šiek tiek primena obuolinius traškučius. Lengvai pagaminami ir lengvai tirpstantys burnoje. Galima sutepti po du šokoladu (būčiau taip ir padarius, bet – o siaube! – namuose nebuvo šokolado.




















Patarimas – raityti platesnius riestainiukus, nes ploni labai trapūs ir lengvai sulūžta. Ir nepamirškite riestainiukų (jei jų liks) laikyti uždengtame inde, nes palikti atvirame jie suminkštėja.

Komentarai

  1. Labai skaniai atrodo sie sausainukai, bet gaila, man ju nepavyko padaryti... prazioplinau pradzioje, kad i silta orkaite reikia deti. Prikepe jiem ir puszaliai gavosi. Reiks dar koki kita karta pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va je... apgailestauju. Net nepagalvojau šito paminėti berašydama ir bedėliodama sakinius apie tai, kaip pati gaminau.

      Viliuosi, kad kitą kartą pavyks, nes tai puikus skanėstas, ypač - mėgstantiems obuolius :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą