Pipirinė boba


Originalus receptas

Ištrinti 400 g smulkaus cukraus, 25 g cinamono, 25 g kvapiųjų pipirų, penkiolika trynių, įberti 250 g kvietinių miltų ir išsukti iki purumo. Išplakti baltymus, atsargiai ir lėtai išmaišyti į tešlą, supilti ją į kaistuvą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais, ir kepti karštoje krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Taip, taip. Penkiolika kiaušinių. O čia viskas stulpeliu, kad lengviau būtų įvertinti sudėtį:

15 kiaušinių,
400 g smulkaus cukraus,
25 g cinamono (valgomasis šaukštas – 20 g),
25 g kvapiųjų pipirų (valgomasis šaukštas – 20 g),
250 g kvietinių miltų.

Turiu pasakyti, kad tryniai su cukrumi ir miltais gana sunkiai trynėsi. Bet tuo pačiu turiu muštis į krūtinę, kad kaltas, nes žinoma, pirmiau derėjo išsukti trynius su cukrumi (dirbo tai ne mano rankos, o kombaino lopetėlės).


Į kvapnią masę po šaukštą sukrėčiau išplaktus baltymus (juos plakdama sprendžiau dilemą, ar išlips jie iš plaktuvo, ar ne. Gi penkiolika baltymų – ne juokas. Bet kažkaip milimetras į milimetrą sugebėjau sutalpinti). 




Išmaišiau ir sukrėčiau tešlą į formeles. Gavosi 18 nedidelių keksiukų formelių ir viena didelė kekso forma su skyle viduryje.
 

Tešla lengvutė, tad ~180'C orkaitėje mažosios iškepė per pusvalandį, o didžioji boba per 45 minutes.

Atvėsusius kepinėlius apglaisčiau tirpintu šokoladu. Pipirai ir šokoladas. Puikus derinys rudenio vakarui. O jei dar kakavos puodelis šalia... Rekomenduoju. Mano genčiai patiko.


P.S. Tų pipirų labai smarkiai nesijaučia, t.y. boba tikrai nėra aštri. Pipirai gal daugiau suteikia tokio specifinio kvapnumo.

Komentarai

  1. įdomu, jeigu jų daugiau būtum indėjusi. pipirų, turiu galvoj.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kitą kartą įdėsiu ;) tik kaip ten sakoma apie aštrų maistą? Kad degina du kartus :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą