Pipirinė boba
Originalus receptas
Ištrinti 400 g smulkaus cukraus, 25 g cinamono, 25 g kvapiųjų pipirų, penkiolika trynių, įberti 250 g kvietinių miltų ir išsukti iki purumo. Išplakti baltymus, atsargiai ir lėtai išmaišyti į tešlą, supilti ją į kaistuvą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais, ir kepti karštoje krosnyje.
Patirtis ir patarimai
Taip, taip. Penkiolika kiaušinių. O čia viskas stulpeliu, kad lengviau būtų įvertinti sudėtį:
15 kiaušinių,
400 g smulkaus cukraus,
25 g cinamono (valgomasis šaukštas – 20 g),
25 g kvapiųjų pipirų (valgomasis šaukštas – 20 g),
250 g kvietinių miltų.
Turiu pasakyti, kad tryniai su cukrumi ir miltais gana sunkiai trynėsi. Bet tuo pačiu turiu muštis į krūtinę, kad kaltas, nes žinoma, pirmiau derėjo išsukti trynius su cukrumi (dirbo tai ne mano rankos, o kombaino lopetėlės).
Į kvapnią masę po šaukštą sukrėčiau išplaktus baltymus (juos plakdama sprendžiau dilemą, ar išlips jie iš plaktuvo, ar ne. Gi penkiolika baltymų – ne juokas. Bet kažkaip milimetras į milimetrą sugebėjau sutalpinti).
Išmaišiau ir sukrėčiau tešlą į formeles. Gavosi 18 nedidelių keksiukų formelių ir viena didelė kekso forma su skyle viduryje.
Tešla lengvutė, tad ~180'C orkaitėje mažosios iškepė per pusvalandį, o didžioji boba per 45 minutes.
Atvėsusius kepinėlius apglaisčiau tirpintu šokoladu. Pipirai ir šokoladas. Puikus derinys rudenio vakarui. O jei dar kakavos puodelis šalia... Rekomenduoju. Mano genčiai patiko.
įdomu, jeigu jų daugiau būtum indėjusi. pipirų, turiu galvoj.
AtsakytiPanaikintiKitą kartą įdėsiu ;) tik kaip ten sakoma apie aštrų maistą? Kad degina du kartus :)
AtsakytiPanaikinti