Sniego boba

Originalus receptas

20 baltymų,
1 puodukas bulvių krakmolo,
3 puodukai persijoto cukraus,
truputis sugrūstos vanilės dėl kvapo.

Po truputį beriant cukrų su vanile iki standžių putų išplakti baltymus, atsargiai išmaišyti su miltais (turima mintyje bulvių krakmolo miltelius - R.), supilti į platų kaistuvą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais, ir penkis ketvirčius valandos kepti krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Tokia sniego žmogaus boba yra puikus būdas sunaudoti kalną ar kalnelį baltymų, likusių nuo kitų konditerinių šedevrų. Man juos paliko ukrainietiška boba. Na, gerai, ne 20. Tik 10. Ir iš tų dešimties baltymų gavosi tokia nemaža boba.

Kepiau išardomoje torto formoje, tepiau sviestu, barsčiau miltais. Tiesa, vietoje vanilinio cukraus naudojau vanilės ankštį.

O ją išskrodžiau ir išgramdytas sėklytes sukrėčiau į jau išplaktus baltymus (tuščią ankšti įkišau į stiklainėlį su cukrumi - ateityje bus puikiausias vanilinis cukrus).

Kepiau 1 val. 15 min. 150'C orkaitėje.

Kepiau ir galvojau, ką ištrauksiu - be galo didelį morengą ar kažką "tokio" (kaip jau vėliau sužinojau, ši sniego boba turi daug romantiškesnį pavadinimą - "angelų maistas"). Ištraukiau kažką "tokio" - labai purų, saldų ir vanile kvepiantį, t.y. purią, saldžią ir vanile kvepiančią bobą. Galvoju, kad prie jos tiktų kokie vaisiniai ar uogų ledai arba galima būtų įkepti kokių džiovintų spanguolių...

Komentarai

  1. tai čia praktiškai pavlovos pagrindas. tik plaktos grietinėlės ir uogų betrūksta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mat kaip, net nepagalvojau :) O Pavlovos pagrindas (neteko valgyti) nėra beveik morengas? Nes šitas tai toks visai morengo neprimena (išsk. viršų).

    AtsakytiPanaikinti
  3. geras, kaip uzsimaniau. Is karto pagalvojau kad didelis morengas ir tiek :D na, bet jei jo neprimena tada noriu pabandyti, nooooriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai neprimena. Labiausiai primena biskvitą, bet ir tai, kažkas nevisai taip, kad būtų biskvitas :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą