Sumuštiniai





















Originalus receptas

Pailgas lenkiškas bandeles perpjauti išilgai, išskobti minkštimą ir pridėti įdaro: lygiomis dalimis sviesto, šveicariško sūrio, kumpio ir sardinių, kas mėgsta - truputį paprikos ir aliejaus. Viską labai kruopščiai ištrinti, kumpį ir sūrį sumalti mėsmale. Įdarytas puseles stipriai suspausti ir padėti šaltai; kai sustings, supjaustyti plonomis riekelėmis, papuošti ikrais ir žaliais svogūnais.


Patirtis ir patarimai

Ir XIX a. moterys gamino vieno kąsnio sumuštinius :) Kirbėjo mintis šituos išbandyti jau gana seniai. Tad prisiminus - ilgai nebegalvojau, kas ta lenkiška bandelė - čiupau dvi "Trys kapeikas", išskobiau ir pridėjau paruošto įdaro: smulkiai kapoto kumpio, parmazano, sviesto, čili pipiriuko ir čiobrelių. Na, šiek tiek leidau sau paimprovizuoti :)






































Priteptas bandelių puseles sulipdžiau, apsukau maistine plėvele ir įkišau į kamerą. Vuolia. O sušalusias bandeles supjausčiau riekelėm.




















Vienų riekelių viršų nutariau papuošti sardinės gabaliukais (kaip matyti nuotraukoje viršuj), nes visai nenorėjau jų dėti į bandelės įdarą. Kitų - ikrais. Na, visos sudėtinės dalys pagal Zawadzką, tik gal ne ta eile :)

Tiesa - skanu. Vyrai valgė pirštus aplaižydami.

















Komentarai