Morkos


Originalus receptas

Keletas morkų,
100 g sviesto,
3-4 šaukštai sultinio,
0,5 šaukšto miltų,
druskos,
truputis cukraus.

Į nuskustas, kubeliais supjaustytas nuplautas morkas įpilti 100 g ištirpinto sviesto, sultinio arba vandens, kad jas apsemtų, uždengti ir pavirti. Kai apvirs, pasūdyti, pabarstyti miltais, jei morkos nesaldžios, įberti truputį cukraus ir patroškinti.


Patirtis ir patarimai

Nors sveikai besimaitinantys sako, kad virtos morkos - vienas didžiausių lengvai įsisavinamų angliavandenių baubų - mes vis tiek troškinsim ir valgysim morkas. Skanu žiauriai skanu. Svarbu nesuvirti.


Tiesa, aš pati viriau garuose, tiksliau garinau, o tuomet įdėjau šiek tiek sviesto, miltų, cukriuko, druskos ir užkaitinau.

Tinka su vištienos, avienos patiekalais arba tiesiog bulvių koše. Galima maišyti su troškintais žirneliais.

Nesuprantu, kodėl vaikystėje jų nemėgau?

Komentarai