Avienos krūtinėlė su kmynų padažu




















Originalus receptas

2 avienos krūtinėlės,
1 morka,
1 petražolės šaknis,
1 svogūnas,
1 salieras, 
0,5 poro,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
2 šaukšteliai kmynų,
1 šaukštas cukraus,
2 šaukštai acto.

Nuplikti, o paskui išvirti krūtinėlę su prieskoninėmis daržovėmis ir druska. Ištirpinti šaukštą sviesto, maišant pakepinti jame šaukštą miltų; vos tik patamsės, įberti porą šaukštelių kmynų; šaukštą cukraus, atskiesti krūtinėlės sultiniu, įpilti porą šaukštelių acto ir užvirinti. Kai padažas sutirštės, krūtinėlę supjaustyti ir apipilti padažu.


Patirtis ir patarimai

O! Aš tikrai mėgstu avieną! Paruošta pagal šį Zawadzkos receptą mūsų Romanovų avytė buvo be galo be krašto skani. Neatsivalgoma. Skanus ir gerai parinktas kmynų padažas. Zawadzka, Tu šaunuolė! Rekomenduoju!



















P.S. Kažin, ar dar kuriame nors recepte esu prirašius tiek šauktukų?

Komentarai

  1. Ar Jus cia vartojote krutinele, ar ka kito? Krutinele tiek mesos neturi, bent tokia mano patirtis.

    Saule, JAV

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, pamairšau parašyti :) ne, gaminau ne iš krūtinėlės, iš kumpio. Nes kai ištraukiau iš šaldiklio - sunku buvo suprasti ką (o recepto pavadinimas yra toks, kokį davė Zawadzka). Kai pataikysiu ištraukti krūtinėlę - gaminsiu ir šitai ir iš jos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. taip, nors ir ne krūtinėlė, bet labai skani mėsa ir patiekalas.
    mėsa šitos avies turi kažkokią skonio spalvą, kuri man atrodo yra šilta violetinė. dar man atrodo, kai valgau šitą patiekalą, kad mėsa yra panardinta į rūką. ir dar, kad yra kažkoks filtras uždėtas. ant mėsos, turiu galvoje.
    taigi, labai skani mėsa ir patiekalas.
    tiesa, vos neužmiršau, taigi padažas kmynų ir padaro tą rūką bei filtrą. toks tirštokas ir saldžiarūgštis. gerai praskiedžia šiltai violetinę kumpio skonio spalvą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą