Morkos su žirniais




















Praeitą savaitę lankiausi Frankfurto knygų mugėje. Buvau apsibraukus ir virtuvinių seminarų, ir molekulinių virtuvių pristatymų, ir masinimų naujomis knygomis. Bet nieko nespėjau. Per trumpai ir per ilgos distancijos. Todėl vaišinu paprastu ir greitu Zawadzkos patiekalu – žirneliais ir morkomis.


Originalus receptas

4-5 morkos,
800 šviežių žirnių su ankštimis,
3-4 gabaliukai cukraus,
truputis druskos ir krapų,
1-1,5 šaukšto miltų,
keli šaukštai sultinio.

Norint šias daržoves patiekti kartu, morkas reikia truputį patroškinti, sumaišyti su virtais pasūdytais žirniais, įdėti truputį sviesto, druskos, miltų, krapų, cukraus, įpilti sultinio, ir troškinti kaip ir visas daržoves. Pasninko dienomis vietoj sultinio pilamas vanduo, tik reikia dėti daugiau sviesto).


Patirtis ir patarimai

Labai patiko pastaba apie pasninką – nepilkite sultinio, geriau dėkite daugiau sviesto. Koks gi čia pasninkas? Kaip mano mylimoji bobutė pasakytų – ištvirkimas. Na, bet mes palepę miestiečiai, pratę skaniai pavalgyti.

Šį garnyrą gaminau kaip ir sako Zawadzka – pirmiau išgarinau žirnelius, tuomet morkas. Tada – tam tara ram – sumaišiau ir truputį patroškinau su sviestuku, krapais, šaukštu miltų ir kt.






Skanu vieni, o dar skanesni su balta mėsyte. Kažkur net skaičiau, kad toks morkų ir žirnelių garnyras buvo firminis ir mėgiamas tarpukario Kauno restoranuose. Skanaus ir Jums!

Komentarai

  1. Mmmm, kaip skanu! Labai labai mėgstu tokį garnyrą, bet šeima laiko jį nevalgomu :(
    Skaitydama apie pasnikinį sviestą irgi akis išplėčiau :))
    Ir dar klausimėlis - kokius žirnelius naudojote? Šaldytus? (pasigaminsiu dyyyydelį puodą ir valgysiu viena, šeimyna lai savo bulvių košes kapoja :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano šeima irgi skeptiškai žiūrėjo. Bet, manau, kad tai svarbiausia, kad daržovės būtų ne per minkštos (man labai dėl to patinka tas garinimo tinklelis, kurį galima įdėti į paprastą puodą). Šiek tiek cukraus ir savo gerą darbą padaro. Tad ir vyras šveitė, kad ausys lapsėjo :)
    Naudojau (ir naudoju) šaldytus žirnelius, bet esu darius ir su šviežiais. Prisipažinsiu, kad labai didelio skonio skirtumo nebuvo. Čia gal svarbiau dėl maistinių medžiagų ;)

    Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą