Pūkinė bulvių košė su ištirpintu sviestu




















Originalus receptas

1,5 litro bulvių,
pora šaukštų sviesto,
druskos.

Garuose išvirtas bulves imti po vieną iš uždengto puodo ir per kiaurasamtį pertrinti į dubenį, pastatytą ant viryklės, kad košė neatauštų. Jas reikia nepaprastai greitai pertrinti, nes kitaips sukietės. Ištirpintą sviestą duoti atskirai, pasninko dienomis galima kartu patiekti silkių sviesto arba kokių sūrių žuvų, ar netgi aluje išmirkytų keptų plekšnių.


Patirtis ir patarimai

Košė gana sausoka, tad sviesto ežerėliai - būtini. Parašiau "ežerėliai" ir prisiminiau, kad tėtis visuomet, kai tik dėdavo mums su broliu bulvių košę, padarydavo "ežerėlį" - šauktu įspausdavo duobutę ir į ją įpildavo šaukštą spirgučių su trupučiu skystų taukų arba šiek tiek lydyto sviesto. O mama įpildavo po stiklinę kefyro...


Šią Zawadzkos pūkinę košę valgėm su kapotais vištienos kotletais.

Komentarai