Aviena vyno padaže























Originalus receptas

1,25-1,5 kg avienos,
2 svogūnai,
druskos,
3-4 laurų lapai,
5-6 kvapieji pipirai,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
0,5 citrinos
1 stiklinė vyno
1 šaukštelis cukraus,
2-3 tryniai.

Avieną sukapoti gabaliukais, nuplikyti, švariai nuplauti ir išvirti pasūdytame vandenyje, įdėjus porą svogūnų, laurų lapų ir kvapiųjų pipirų. Ištirpinti gabaliuką sviesto, pakepinti jame šaukštą miltų, atskiesti avienos sultiniu, įpilti truputį citrinos sulčių, sudėti avieną pavirti, įpilti stiklinę vyno ir įberti truputį cukraus; prieš patiekiant uždaryti tryniais ir pašildyti.


Patirtis ir patarimai

Tęsiam avelės kelionę per skrandį.

Patirtis - skanu. Patarimai - labai skanu su ropiniu kopūstu ir bulvių koše. Tiesiog žiauriai skanu.
Savo (tiksliau Romanovų) avelę atšildžiau, sukapojau gabaliukais ir išviriau su prieskoniais.




















Iš sviesto, miltų, citrinos sulčių ir sultinio paruošiau padažą.




















Į padažą subėriau avieną, supyliau vyną ir patroškinau. Skanumėlis. Ypač patiks mėgstantiems rūgštelę ;)

Komentarai

  1. Stebiuosi ir žaviuosi Jumi kantrybe gaminti pagal tą pačią knygą :) Aš taip nesugebėčiau, vis šokinėju per savo receptų knygų biblioteką kaip jaunas veršelis, kartais į internetą nuklysdama :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. gal gali pasiulyti ka nors is triusienos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) gaminu ir aš pagal savo fantaziją ir senus įpročius, tačiau prisiliečiu ir prie Zawadzkos užrašų ;) Juo labiau, kad abejones išsklaido skonūs prisiminimai :)

    Jurga, pažiūrėsiu, ką siūlo Zawadzka. Kad kiškis yra - tai tikrai, o dėl triušio - nepamenu. Bet manyčiau, kad ir pagal šį receptą galima gaminti triušelį.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ajaja... kaip norėčiau tokios avienos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aišku kvailas klausimas, bet niekad avienos negaminau :) Kiek laiko verda mėsytė?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Klausimas visai nėra kvailas :) tik galvoju, ką atsakyti, nes laikrodžio nesekiau :). Gabaliukais supjaustyta aviena išverda gana greitai - per pusvalandį, gal 45 minutes. Tiesiog baigiant virti galima gabaliuką mėsos persmeigti šakute - pajausite kada šakutė jau lengvai sminga. O jei lyginti su kitų rūšių mėsa, tai gal panašiai kaip kiauliena.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip ir sakiau, Jurga, receptų triušienai Zawadzka, deja, neįdėjo į savo knygą... Yra net keli receptai zuikienai. Pasitaikius progai pabandysiu paruošti pagal juos triušį.

    AtsakytiPanaikinti
  8. ooo..kokią dar mėsą be avienos galima naudoti su šiuo receptu?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, Tukai, geras klausimas. Manyčiau, kad verta ruošti minkštesnę, švelnesnio skonio mėsą. Galbūt tiktų kiauliena, o vat dėl jautienos labai abejočiau - vis gi verdama ji linkus kietėti, sausėti. Galbūt dar tiktų triušiena ir kalakutiena. Jūs pabandykite - aš lauksiu komentarų ;)))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą