Paprastai paruoštas ropinis kopūstas





















Iki šiol ropinį kopūstą arba kaliaropę valgiau žalią, pagardintą druska, pipirais ir grietinę. Valgiau ir neatsivalgiau. O štai Zawadzka tikina, kad kaliaropę galima troškinti. Pabandžiau. Pabandžiau ir nenusivyliau. Ir visa tai atrodo taip:

Originalus receptas

Keletas ropinių kopūstų,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
truputis sultinio.

Ropinius kopūstus nulupti ir supjaustyti kubeliais, nuplauti ir užvirinti pasūdytame vandenyje. Nusunkti, sudėti į puodą, užpilti sultiniu, truputį pasūdyti, įdėti gabaliuką sviesto arba riebalų ir troškinti, kol suminkštės. Baigiant troškinti įberti šaukštą miltų arba tarkuotų džiūvėsėlių, išmaišyti, kad neprisviltų prie puodo, pavirti ir patiekti su jautienos kotletais, tešmenių (o štai čia dar vienas iš patiekalų, kurį galiu drąsiai įrašyti į "niekada negaminsiu" sąrašą), kepenimis arba batono ar duonos skrebučiais.


Patirtis ir patarimai

Ropinuką nulupau ir supjausčiau kubeliais.




















Patroškinau su sviestu ir avienos sultiniu. Manau, kad svarbu nesutroškinti ropinio kopūsto iki košės, nes skanus jis dar vos vos traškus.

Valgėm su aviena vyno padaže. O jau kaip bulvių košė būtų į šį kolektyvą tikus....

Komentarai

  1. O kur pirkote kaliaropę, jei ne paslaptis?

    mano močiutė jas kažkada augino ir sriubas virė iš jų... Labai skanu būdavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ach... kaip norėčiau parašyti ką nors romantiško - kad pati užsiauginau balkone arba Verkių parke. Arba, kad radau mažame turgelyje pas seną senučiukę... Bet ne. Negaliu, nes tas kaliaropes pirkau "Prismoje". Va, tau ir miestietiška romantika bei paslaptis ;)

    P.S. kaliaropių būna ir Norfos parduotuvėse.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, paklausiau ir po to radau maximoje :) matyt, anksčiau nepastebėdavau... Troškinau vakar, tikrai labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiaugiuosi, kad Jus tiko ir patiko Zawadzkos kaliaropės.
    Tiesa, vakar "Prismoje" aptikau ropių! Nustebau, nes iki šiol ropių buvo galima įsigyti ik Tymo ir Ūkininkų turguose. Gal ir kitose parduotuvėse pardavinėja ropes?

    AtsakytiPanaikinti
  5. As kaliarope supjauscius troskinau garu puode,kartu su morkom. Gavosi ji beveik oranzines spalvos ir kartoka. Nuo ko cia taip..?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Spalva tokia tai nuo morkos, nuo karotino. Bet kodėl Jums gavosi kartoka, tai negaliu atsakyti. Galbūt pati kaliaropė buvo kiek pagyvenus? Kita vertu, pagal receptą, kaliaropę siūloma nuplikyti (užvirinti sūdytame vandenyje), o tuomet troškinti sultinyje. Kadangi nebandžiau kitaip, spėčiau, kad tas karstelėjimas gali būti natūralus apvirtos kaliaropės skonis, nors šviežia ji yra saldi.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą