Pertrinta bulvių sriuba

















Originalus receptas

1,25-1,5 kg jautienos,
druskos,
1,5 litro supjaustytų bulvių,

prieskoninių daržovių kaip Nr. 1,
1 šaukštas sviesto,
1 prancūziškas batonas.

Išvirti nuluptas bulves, karštas sugrūsti, pertrinti per sietą, sumaišyti su trupučiu šviežio sviesto ir atskiesti tokiu sultinio kiekiu, kad sriuba būtų tiršta. Pašildyti ir patiekti su bandele, supjaustyta ir pakepinta svieste.


Patirtis ir patarimai

Ką čia bepatarsi ;) Pridurti tik galėčiau, kad recepte Nr. 1 siūloma sultinį virti iš šių daržovių (kurias aš visas sutryniau kokteilių plaktuvu kartu su bulvėmis):

1-2 svogūnai,
2-3 morkos,
1-2 petražolių šaknys,
pusę saliero,
0,5-1 poras,
petražolių lapų.

Žinoma, šis daržovių kiekis nurodytas verdant sultinį iš pusantro kilogramo mėsos, tad kiekius reikėtų pasireguliuoti savarankiškai "iš akies".

Skanaus!

Komentarai

  1. "iš akies" man labiausiai patinka ;) beveik viska taip gaminu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ... aisku ne viskas buna valgoma paskui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. taip ir reikia - akis - geriausias matas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu ne, akis - ne itin geras matas, ypatingai kepant pyragus, pudingus ar kokius nors sudėtingus kremus. Su ta "akimi" krūva internete publikuojamų receptų - brokas. Tikslumas virtuvėje yra dorybė. Be elektroninių svarstyklių nesiimčiau gaminti jokio rafinuotesnio dalyko. Na, bulvių sriubą - imčiausi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visiškai su Jumis, Laima, sutinku. Kartais net ir matuodamas "nusimatuoji". Bet bulvių sriuba toks sakyčiau mažiau delikatus kūrinys, kuris galima drąsiai pasikliauti nuojauta ir "akimi" :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą