Šokolado desertas




















Kol nuo lūpų nedingo saldumas skubu jį aprašyti.

Originalus receptas

4 aukštai miltų,
8 kiaušiniai,
100 g šokolado,
1 stiklinė cukraus,
kardamono ir cinamono dėl skonio,
dvi stiklinės grietinės.
Grietinėlės.

Išplakti keturis aukštus miltų su aštuoniais kiaušiniais. Išmaišyti 100 g šokolado, stiklinę cukraus, truputį kardamono ir cinamono, dvi stiklines grietinės ir kepti krosnyje. Prie šio patiekalo duodama saldžios grietinėlės. 
Produktų kiekis numatytas aštuoniems žmonėms.


Patirtis ir patarimai

Skanumėlis neišpasakytas, net širdis apsalus... Saldumynų gerbėjams ir gerbėjoms turėtų laaabai paikti. Nenuginčijama kardamono  šiluma ir gundantis šokoladas...

Šiuo skanėstu mėgavomės dviese, tad ir sudedamąsias dalis skaičiavau dviem:

1 aukštas miltų,
2 kiaušiniai,
25 g šokolado,
0,25 stiklinės cukraus,
kardamono ir cinamono dėl skonio,
0,5 stiklinės grietinės.
Grietinėlės.




















Taigi, išplakam kiaušinius su miltais. Beriam sutarkuotą šokoladą, dedam kelis šaukštus grietinės, cukraus ir prieskonius. Gerai išmaišom.




















Tikriausiai galima kepti bet kokioje formoje - didelėje, mažoje, metalinėje, molinėje, porcelianinėje ar dar kokioje nors kitokioje. Aš kepiau dviejose fajansinėse maždaug 9 cm skersmens suflė formelėse. Tiesa, liko dar geras samtis paruoštos masės, bet trečios formelės ir burnelės neturėjom.




















Dilemą dėl to, kiek laiko ir kaip karštai kepti išsprendžiau ilgai negalvojus. Orkaitę įkaitinau iki 180'C ir kepiau pusvalandį. Tuomet pridėjau dar 15 minučių. Tad išvis - 45 minutės karštoje orkaitėje.




















Ištrauktas desertas iš lėto pradėjo bliūkšti, vidurėlis įdubo. Bet, matyt, taip turėjo būti, nes vidus tikrai buvo puikiai iškepęs. O jau susikaramelizavę skanėsto kraščiukai kokie buvo..... O.




















P.S. Žinoma, rudens vakarai nėra pats palankiausias metas fotografuoti, bet tikiuosi, kad nepaisant to, Jūs užsimanysite išbandyti šį desertą. Skanaus!

Komentarai

  1. Paprastas, greitai pagaminamas, bet skanus dalykas. Ypač skanus su plakta grietinėle. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O! Jau spėjote išbandyti? Ar buvote bandęs anksčiau?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, nė karto. Čia gal net vertėtų šokoladą ištirpinti ir su tokiu kepti. Manau kitą kartą gaminsiu tokį.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai gaminkit :) nepasigailėsit :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą