Kitoks sluoksniuotas tortas su migdolais



















Originalus receptas

400 g migdolų,
400 g cukraus,
80 g sviesto,
0,5 citrinos žievelės,
13 trynių,
1,5-2 stiklinės uogienės,
2 šaukštai stambaus cukraus,
0,5 šaukšto cukraus,
1-2 džiūvėsėliai.

Sugrūsti grūstuvėje 400 g migdolų, pašlakstant juos vandeniu, kad neišsiskirtų aliejus, perdėti į trintuvę, įberti 400 g cukraus ir nuolat trinant įdėti 80 g sviesto, truputį citrinos žievelių bei trylika trynių (dėti po vieną). Didesnę tešlos dalį sukrėsti į torto formą, užtepti tirštos serbentų arba raugerškių uogienės, iš likusios tešlos iškočioti juosteles, torto viršuje supinti groteles, apjuosti, pabarstyti rupiu cukrumi ir iškepti lengvai prikūrentoje krosnyje. Kraštelius ir groteles galima aptepti baltu glajumi.


Patirtis ir patarimai

Labai skanus pyragas. Tik svarbu neperkepti, kaip padariau aš :). Būtų pakakę pusvalandžio ~180'C orkaitėje. Ir patarčiau, jei jau nutarsite kepti šį pyragą, gaminti tešlą iš visos nurodytos normos ir kepti standartinėje maždaug 24 cm skersmens formoje. Jei kepsite iš pusės normos (kaip dariau aš), naudokite mažesnę formą (ko nepadariau aš) ir džiaukitės išties išskirtinio skonio pyragu :)




















Kočiojant juosteles patarčiau stalviršį pabarstyti stambiu cukrumi, nes tešla labai minkšta ir gana sunku iš jos suvynioti tas juosteles (tai lbai gerai matosi iš tos lengvos betvarkės nuotraukoje). O groteles ir kraštelius aptepus plakto baltymo glajumi, kaip siūlo Zawadzkėlė - būtų šaunus Kalėdinis pyragas. Skanaus!

Komentarai

  1. atrodo liuksiškai! mmmmmm....

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) žinok, ir skonis jo toks geras geras. Tiesa, Manau, kad Briuxely, kaip ir kitur, būna pirkti maltų migdolų. Vat toks daiktas labai paspartina šio pyrago gamybą. Lietuvoje tai mačiau tik Mark&Spenser parduotuvėj. O pati parsitempiau iš Londono Asdos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš ir galvoju iš kur pas tave tos migdolų upės teka... :D čia riešutai žinok brangus reikalas, reik pas turkus pirkt, kad juos taip i kairę ir į dešinę naudot :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. beje, tas 13 trynių irgi skamba žavingai vienok :D jaučiu reiks pasinaudoti tavo patarimu jį pasigamint Kalėdoms, nes gi žasino neturėsim greičiausiai... ;)ir kokią uogienę tu pati čia naudojai: serbentų ar vis gi raugerkšnių? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anytos serbentų drebučius vis gi ;) O Tu apsilankyk pas turkus :) tikrai verta. O jei turi kokteilių plaktuvą - darbas palengvės, nes kitaip tai net nežinau kaip gerai tuos migdolus sutrinti (norėjau parašyti "suvaryti"). Gal tiesiog su košėlu kokiu. Bet paieškok gal pradžioj pardėj kokioj.

    O baltymus sunaudosi morengiukams arba sniego bobą išsikepsi (yra toks Zawadzkos receptas) :)

    Tikiuosi, kad Jūs tapsite mūsų dažnais svečiais ir drauge galėsim degustuoti Zawadzkos knygą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą