Rusiškas Dročeno grybukas




















Omletas, omletas, kiaušinienė, virtas kiaušinis, omletas, omletas.... grybukas!!


Originalus receptas

10 kiaušinių,
200 g miltų,
1 stiklinė grietinėlės,
1 šaukštas sviesto,
truputis druskos.

Iki baltumo išplakti dešimt kiaušinių, suberti 200 g aukščiausios kokybės miltų, išmaišyti, po to plakant pamažu supilti grietinėlę ir plakti dar pusvalandį. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviesto, supilt į jį išplaktą masę ir kepti krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Duoto kiekio per akis pakaktų gal dešimčiai žmonių. Normaliai valgantiems užtektų po kiaušinį. Tad mano dviejų žmonių pusryčiams pakako tokio produktų kiekio:

2 kiaušinių,
50 g miltų,
50 ml grietinėlės,
1 šaukštas sviesto,
truputis druskos.

Išplakiau kiaušinius, subėriau miltus, supyliau grietinę, įbėriau šiek tiek druskytės ir viską gerai išplakiau. Tešla gavosi panaši į lietinių.








































Į kepimo formą supyliau išlydytą sviestą, tešlą ir įkišau ~15 minučių į 180'C karštumo orkaitę. Pasidalinom per pusę ir suskanavom su žirneliais. Bet rekomenduočiau šį grybuką pagardinti kokių padažu. Jei mėgstate sūriai - pievagrybių, sūrio ar paprastu padažu iš sultinio, jei esate saldumynų gerbėjai - uogiene. Skanaus!

 

Komentarai

  1. labai geras grybukas dračiūn. na koks ten grybukas, omletinis plynas labiau. bet kaip omletas tai labai vykęs variantas. Atrodo, lyg valgytum suspaustą ir "išekstraktintą" omletą, be jokių priemaišų ir pribumbasų. super. skanu. rekomenduoju ypač tiems, kurie paeksperimentuoja su kiaušinienėm ir omletais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Merginos, o jūs rimtai plakėte kiaušinius 30min?:))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. O taip :) ir dar, žinoma, rankomis ;) Plakiau elektriniu plaktuvu, kol tešla buvo tokia standi ir puri.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą