Trapūs sausainiai su romu





















Originalus receptas

1 stiklinė sviesto,
0,75 stiklinės cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 stikliuko romo,
3 stiklinės miltų,
sauja migdolų.


Kremui:
1 kiaušinis,
0,5 stiklinės migdolų,
2 šaukštai cukraus.

Iš miltų, sumaišytų su šaukštu išplauto, kad būtų nesūrus, sviesto, trimis stiklinėmis cukraus (spėju, kad arba recepte turėjo būti 3-4 stiklinės, arba receto aprašyme turėjo būti trys ketvirtosios. Manau, kad klaida aprašyme, nes ir trys ketvirtosios stiklinės cukraus buvo pakankamas kiekis saldumo), dviem kiaušiniais, puse stikliuko romo, sauja smulkiai supjaustytų migdolų, išminkyti tešlą, plonai iškočioti, formele išspausti sausainius, patepti kiaušinio baltymu, užberti cukraus su cinamonu, sudėt ant vaškuotos skardos ir iškepti.


Patirtis ir patarimai

Labai paprastai pagaminami sausainiai. Ir skanūs. Mano bendradarbė-sausainių mėgėja mielai sau triauškė romo širdeles kaip tikra širdžių ėdikė :)

Taigi. Iš duotų produktų suminkiau tešlą ir plonai iškočiojau. Tešla maloni, minkšta, bet nelipni.




















Širdutes patepiau išplaktu baltymu, pabarsčiau cukrumi su cinamonu. Kepiau kartu su meduoliukais. Tiksliau, iškart po meduoliukų.Tad skaičiukais: ~10-15 min. 150'C.




















Ir tuomet jau skanaujam ;) Iš pusės normos gavosi dvi orkaitės skardos trapių, įdomiau kvepiančių sausainių. Tinka Kalėdoms :)

Komentarai

  1. Sveiki, aš irgi tai apsvarsčiau. Kadangi jokios užuominos recepte nėra, manyčiau, kad arba šiuo kremu galima sutepti sausainius ir sulipdyti po du arba tiesiog aptepti kiekiveną ir apdžiovinti. Kažkodėl manau, kad tinkamesnis pirmas variantas. Bet deja... nežinau :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą