Paprastas avienos kepsnys





















Į eterį grįžtame su avele. Tikriausiai kurį laiką aviena nebebus pagrindinė šio dienoraščio tema. Ne, ištekliai dar nesibaigė - šaldytuve savo eilės tebelaukia avienos krūtinė ir didelis kumpis. Tik mes su Nerijum atsidūrėm daugiau kaip už pusantro tūkstančio kilometrų nuo savo avelės. Tad nuo šiol "Lietuvos virėja" bus transliuojama iš Briuselio. O kaip šią savaitę įsitikinau, čia gyventi galima. Yra ir grietinės, ir varškės, ir raugintų kopūstų, ir hm, nebepamenu ko, bet vienu žodžiu, viskas čia gerai.

Originalus receptas

1 gabalas avienos,
1 česnakas,
3-4 šaukštai sultinio.

Avieną geri išmušti, kad būtų trapi, nuplauti, prismaigstyti mažų svogūnėlių arba česnako skiltelių, pasūdyti, apipilti sultiniu arba vandeniu ir kepti troškintuvėje palaistant sultimis, susidariusiomis kepant. Prieš patiekiant nuo padažo nugraibyti riebalus.

Šį padažą galima duoti su svogūnų padažu.



Patirtis ir patarimai

Ach, ką čia bepatarsi :) pats pavadinimas kalba už save - paprastas kepsnys. Tegaliu patvirtinti, kad tikrai paprastas - paprastas paruošti ir sklandžiai suvalgomas.

Aš gaminau su česnaku. Skilteles sukaišiojau į peiliu prapjautas skylutes, pasūdžiau, pabarsčiau pipirais ir sudėjau į troškintuvą. Tik kepiau ne vieną didelį avies gabalą, o tris mažesnius. Orkaitėje aviena praleido maždaug valandą (o gal šiek tiek mažiau?).



















Taip neįmantriai iškeptą avieną suvalgėm su bulvių-morkų-špinatų troškinių pasigardžiuodami bruknių-raudonųjų svogūnų padažu. Mmmmm..... Menu kaip šiandien, buvo gardu....

Komentarai

  1. Labai skaniai atrodo. O kur rekomenduotum Lietuvoje avienos isigyti?

    Mindaugas
    www.mindaugas-bonappetit.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hm. Tikriausiai geriausią produktą galima įsigyti tiesiai iš pirmų rankų (kaip mes ir padarėm). Kiek girdėjau, bet neišbandžiau, prie Vilniaus kažkur yra avių ūkis, tai yra draugai pirkę tiesiai iš ten (gal galima rasti Internetu?). Užsisakė, o jiems jau atvežė išdorotą ir tikriausiai supjaustytą gabalais. Tai, mano galva, geriausias variantas. O pirkt parduotuvėj - brangiau gerokai ir dar nupirksit nežinia kokio šviežumo. šviežia aviena tinkamai paruošta - na, tikrai, nėra gardesnės mėsytės ;) Gaila, kad negaliu pasiūlyti konkretaus pardavėjo, bet jūs paklauskite Googlo :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą