Suktinukai su kopūstais




















Ach, štai pagaliau internetas pasiekė ir mūsų naujuosius Briuselio namus. Su džiaugsmu grįžtu į eterį ir dalinuosi paskutinio mėnesio atradimais. Suktinukai (arba kaip daug kas mėgsta jus vadinti - zrazai) su kopūstais. Tiesa, o vat mano bobutė visuomet juos vadina švilpikais. Žinau, kad Aukštaitijoje švilpikais paprastai yra vadinami kepti varškėčiai. Bet mano Aukštaitijoje švilpikais vadinami tie, kuriuos mėgstama vadinti zrazais

Originalus receptas

1-1,5 kg jautenos,
druskos,
2 kopūstai,
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
2-3 šaukštai sutarkuotų džiūvėsėlių,
2-3 šaukštai sviesto,
1-1,5 stiklinės sultinio.

Mėsos filė supjaustyti dideliais plokščiais gabalais ir padaužyti bukąja peilio briaunų puse. Porą šviežių kopūstų supjaustyti dalimis, apvirti ir nusunkti. Išpjauti kotus, kopūstus smulkiai supjaustyti, įdėti truputį smulkiai sukapotų ir svieste pakepintų svogūnų, įmušti vieną kiaušinį, įberti sutarkuotos duonos ir išmaišyti, kad būtų vientisa masė. Uždėti jos ant suktinukų, stipriai suvynioti, aprišti siūlu, pakepinti ant keptuvės, kol parus, užpilti sultinio, vandens arba vyno, sandariai uždengti ir troškinti.

Prieš patiekiant galima išspausti truputį citrinos.

Patirtis ir patarimai  

Mano suktinukai buvo su kopūstais, bet su briuseliniais (kaip ir priklauso). Į apvirtus ir sukapotus kopūstėlius dar papildomai įbėriau kmynų, šiek tiek pipirų, druskos, krapo, kaip Zawadzka nurodo - džiūvėsėlių, pakepintų svogūnų ir kiaušinį. Įdaras gavosi liuks.





















Paruoštą įdarą suvyniojau į išmuštus jautienos šmotelius, aprišau siūlu, pakepinau ir sudėjau į puodą patroškinti. Gražiuosius suktinukus suvalgėm ir pirštus aplaižėm - tikrai nesitikėjau, kad kopūstų įdaras gali būti toks šaunus. 


Komentarai

  1. labai skaniai atrodo:)
    o pas mus suvalkijoje svilpikais vadinami kepti bulviu paploteliai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) kiekvienam savi švilpikai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pas mus irgi švilpikai iš bulvių, bet taviškiai iš mėsos ir kopūstų atrodo puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Merci beaucoup :) Aš juos vadinu tiesiog suktinukais, bet vat, mano močiutė, kaip jau minėjau - švilpikais. Nežinau, kodėl. Gal todėl, kad panašūs į švilpukus?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą