Viščiukai su bešamelio padažu





















Originalus receptas


4 viščiukai,
druskos,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė grietinėlės,
3 tryniai.

Išdarinėtus ir pasūdytus viščiukus kepti krosnyje palaistant sviestu. Tuo pat metu ištirpinti truputį sviesto, išmaišyti su miltais, supilti stiklinę grietinėlės, užvirinti, sumaišyti su trimis tryniais ir laistyti bebaigiančius kepti viščiukus. Kai tik padažas įgaus auksinę spalvą, ištraukti iš krosnies ir patiekti.


Patirtis ir patarimai

Iš pradžių galvojau, kad nu, duoda ta Zawazdka. Keturis viščiukus. Tai čia kiek žmonių juos valgys? Dešimt? Bet pasirodo, kad tikriausiai kaltas mano sustabarėjęs protas priklausomas nuo viščiukų-broilerių vaizdinio. O čia, Belgijoje (gal ir visoj Europoj), viščiukai yra viščiukai. Na, tokie gerą puskilį sveriantys paukščiukai. Tokius du ir surizikavau parsinešti iš parduotuvės. Kažkaip nejauku buvo tas tik pusiau subrendusias višteles čiupinėti ir masažuoti su druskos-pipirų-česnako šveitikliu, bet pripažįstu, kad mėsytė jų daaug geresnė už mūsų Vievio broilerių. Minkšta ir sultinga.




















Savuosius vištukus kepau su daug sviesto apie 45 minutes 200'C karštumo orkaitėje. Bešamelio padažas apskrudo gana greitai - per 7-10 minučių. Žinoma, minutės čia labai reliatyvu, nes viskas priklauso nuo turimo viščiuko dydžio ir orkaitės. Ar mėsa iškepus, galima patikrinti įbedus medinį smeigtuką - jei pro skylutę išbėga skaidrus skystis - mėsa iškepusi, jei kraujas - dar ne. Čia kaip "Eglėj žalčių karalienėj" :)

Komentarai

  1. Paprastas ir nuostabus receptas. Kartais perku tuos mažučius viščiukus - jų mėsa daug švelnesnio skonio, minkštesnė. Reiks pabandyti paruošti su markizo Bešamelio padažu, pagal Ponios Zavadskos rekomendacijas :) Turiu Zavadskos knygą, tačiau ji be nuotraukų; šis puslapis labiau įkvėpia, be to žinau, ko tikėtis, - juk labai nesinori nusivilti eksperimentuojant virtuvėje. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandykit - tikrai verta. Aš kitą kartą žadu bandyt šį padažą paskaninti kokiais nors kmynais, gal česnakais, o gal rozmarinais... o gal... na, kažkuo, kas tuo metu šaus į galva :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą