Alaus sriuba

















Čia visiškai rimtai. Sriuba iš alaus. Vyrai tikriausiai pasakytų, kad alaus gadinimas, o moterys - susirauktų, kad kažin, ar valgoma.

Originalus receptas

3 litrai alaus, 
3 stiklinės grietinės (arba 4-6 tryniai),
truputis druskos ir cukraus.

Prie jos - šviežio sūrio arba skrebučių.


Užkaisti alų, užvirinti, nukelti nuo ugnies, įpilti tris stiklines arba daugiau grietinės (arba įleisti šešis trynius), pasūdyti, cukraus įberti pagal skonį ir viską maišyti nenukėlus nuo ugnies, kol gerai užkais; kai sriuba išvirs, supilti į vazą, prieš tai bėrus pakepintų batono arba duonos kubelių. Dar galima įmesti ir supjaustyto šviežio sūrio.


Patirtis ir patarimai

Pirmas patarimas - jei jau pagaus smalsumas - gaminti šios sriubos nedidelį kiekį. Nes skonis toks gana neįprastas - gali ir nepatikti. Aš viriau iš 0,33 l butelaičio "Grimbergen blonde" alaus. Gavosi tokios dvi kuklios porcijos.

Mūsų namuose ši sriuba buvo testuojama Nerijaus liežuviu. Jis savo porciją sulapnojo ir sakė, kad skrebučiai buvo tinkamas priedas. Gaila, tik, kad neturėjau sūrio... Manau, kad būtų pagyvinęs skonį. O tai koks tas skonis? Hm. Na, jei nesijaustų alaus - būtų visai nieko ;) Priklauso viskas nuo to, kokį alų naudosite. Nerijus sako, kad geriau būtų tamsaus alaus sriuba, o man atrodo, kad pats tas būtų iš pilsneriuko.

Antrą kartą virsiu tik tada, jei kas nors paprašys, nes man nelabai patiko. Na, bet čia skonio reikalas ;)

P.S. Beje, Zawadzka alaus sriubą priskiria pasninko sriuboms.


Komentarai

  1. Zavadska neklysta, tikras pasninko patiekalas. ir be alaus lieki, ir be patiekalo.
    apie galimybes sia sriuba valgyti pasakysiu taip - kas gali isgerti bokala Geuze alaus (savaimines fermentacijos alus), tas gales ir suvalgyti dubeneli sios sriubos. skonis toks intensyviai rugstus.
    visgi geriausia dalis sios sriubos - skrebuciai. praktiskai jeigu i juos orientuotumeisi dubenely, tai galetum ir nepastebedamas pacia sriuba suvalgyti.
    dabar galvoju, kad si sriuba turetu buti daroma is zaibo arba zebenksties alaus, butu sodresne ir salsvesne. tikras pasnininkiecio malonumas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kur gi ne :) "Žebenkšties sriuba" - nuo badavimo nuslobę pasninkautojai žaibiškai atgautų dvasią ir norą gyventi :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą