Chaudeau padažas





















Originalus receptas 

5 tryniai,
1 stiklinė cukraus,
1,5 stiklinės nestipraus vyno.

Penkis trynius ištrinti iki baltumo su stikline smulkaus cukraus, atskiesti pusantros stiklinės baltojo nestipraus vyno, užkaisti ant ugnies ir plakikliu plakti tol, kol padažas sutirštės ir putodamas pakils į viršų.


NB Reikia gerai žiūrėti, kad neužvirtų, nes chaudeau padažas gali susitraukti.


Patirtis ir patarimai

Padažas - trebjenukas. Skanus. Juo užsigardinom artišokus, bet nujaučia mano liežuvis, kaip begėdiškai būtų skanu su vasaros uogomis...

P.S. Dviem žmonėms padažui pakanka vieno kiaušinio trynio.

Komentarai

  1. šis dalykas tinka su artišokais? padažas panašu saldus... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. šis dalykas taip tinka su artišokais, kad net galima vieną valgyti, be artišokų. receptą siūlau perdaryti - chaudeau padažas su šiek tiek artišoko. arba chaudeau padažas su artišoko vienu lapu. arba chaudeau padažas su nugremžta vidine artišoko plėvele-minkštimu. arba tiesiog chaudeau padažas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Padažas tikrai saldus ;) Bet kaip ten bebūtų - su artišokais puikiai tiko.

    AtsakytiPanaikinti
  4. "trebjenukas" :) net nusikvatojau :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą