Karališka duona




















Originalus receptas

7 kiaušiniai, 
160 g cukraus,
citrinų žievelių,
cinamono,
gvazdikėlių,
10 graikinių riešutų,
2 aukštai vyšnių uogienės,
sauja saldžiųjų migdolų,
100 g miltų,
0,5 šaukšto sviesto.


Iki baltumo išplaki septynis kiaušinius su 160 g smulkaus cukraus, įberti truputį citrinų žievelių, cinamono, gvazdikėlių, išilgai supjaustytų cukatų arba pakepintų apelsinų žievelių, keletą smulkiai supjaustytų graikinių riešutų, įdėti truputį tirštos vyšnių uogienės, saują išilgai supjaustytų saldžiųjų migdolų, suberti miltus, gerai išmaišyti, pripilti nepilnas sviestu išteptas formeles ir iškepti nekarštoje krosnyje. 


Patirtis ir patarimai

Gundžiausi šiuo receptu jau seniai. Gražiai gi skamba - "karališka duona". Kažkodėl įsivaizdavau ją kaip vaisių duoną, kurios retkarčiais nusipirkdavom "Crustum" kepyklėlėje. Bet vat, čia viskas kiek kitaip gavosi. Tokie kaip ir keksiukai - apačia klampoka nuo nusėdusių riešutų ir cukatų, o viršus - pūrus debesėlis (toks lengvai pazmekęs debesėlis, mat ištraukti kepinukai labai greitai šiek tiek apsiraukšlėjo). Skonis - liuks, ypač tų, kurie sulaukė vakaro ;). Paskutiniuose riešutai ir cukatai buvo minkšti ir sultingi.

Gaminau iš pusės produktų normos, gavosi 18 vidutinio dydžio keksiukų. Kepiau maždaug 150'C karštumo orkaitėje apie 20-30 min.

Hm. Nežinau, ar eksperimentuosiu su jais antrą kartą. Bet buvo skanūs :)




Komentarai

  1. O man taip norėtųsi tos vyšnių uogienės nemaišyti į pačią tešlą, o užkrėsti, kai tešla jau formelėse (sluoksnis tešlos - uogienė - vėl tešla), taip nebūtų skaniau?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Variantas ;) tik abejoju ar su šia tešla uogienė liktų kur nors pyragaityje. Greičiausiai su visais riešutais nusėstų dugne. Gal tai ir nėra blogai.
    Tiesiog pati tešla man pasirodė tokia skystoka. Kad tas daiktas gautųsi keksiukiškesnis, aš pati berčiau bent dvigubai daugiau miltų. Hm, gal reikės bandyti? Nors žadėjau su šitais daugiau nesiterlioti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiaip ir man šis receptas skamba "skaniai". Manau, verta šiek tiek patobulinti ir pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hm, prisipažinsiu, kad tikrai gundausi antram dubliui :) Tikriausiai reikės Velykoms iškepti partiją - juo labiau, kad visas gamybos procesas labai paprastas, ypač jei yra kas maišo tešlą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą