Minkštai virti kiaušiniai




















Va, tai tau ir receptas. Bet artėjant Šv. Velykoms - gali praversti.

Originalus receptas

Kiaušiniai verdami dideliame kiekyje vandens, dedami į verdantį vandenį. Po 2 minučių puodas nukeliamas nuo ugnies ir kiaušiniai šiek tiek palaikomi vandenyje. Patiekiami suvynioti į servetėlę. 


Patirtis ir patarimai

Patarimų, kaip išvirti kiaušinį - pilnas Internetas. Nei čia ką naujo išrasi, nei ką. Tad paminėsiu svariausius laikmačio momentus:

minkšti kiaušiniai verdami 3-3,5 minutės,
vidutinio kietumo (baltymas kietas - trynys skystas) - 5-6 minutes, o
kieti kiaušiniai verdami 9-10 minučių (ilgiau pavirtų kiaušinių tryniai pradeda mėlynuoti...).

Pagal Zawadzkos receptą, 2 minutes virti kiaušiniai, turėtų būti uždengti laikomi vandenyje dar bent 2-5 minutes. Kuo ilgiau laikysite - tuo kietesni bus. Jei karštame vandenyje kiaušiniai išbus 15 minučių - pramušę ledą - rasite kietą baltymą, o pramušę sidabrą - kietą trynį.

 

Komentarai

  1. Internete ir knygose apstu patarimų, kaip išvirti kiaušinį, 5 metų vaikas tai sugebėtų padaryti, jeigu moka skaičius ir turi laikrodį. Tačiau viešbučių restoranuose pusryčiaujant dažnai gauni pažaliavusiu ir apkartusiu tryniu kiaušinį, kurį paruošė samdyti profesionalai. Šie nurodymai labai aktualūs, ypač šventėms artėjant. Per Velykas dažytas margutis neturi būti neskanus. Iš anksto užvirinus svogūnų lukštus ir juose pavirus kiaušinius 3 minutes, o po to karštame virale palikus juos dar 15 min., kiaušiniai nusidažys gražia ruda spalva, o trynys liks skaisčiai geltonas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prisipažinsiu, kad man et ir gero viešbučio restorane rankos prie kiaušinių nesitiesia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. viešbučių restoranuose ne nemokšos dirba. tiesiog kiaušiniai yra laikomi marmituose, palaikančiuose šilumą. Net jei kiaušinius išverdi tinkamai, po kurio laiko nuo pastovaus šildymo jie sukietėja ir ne visada spėjama pakeisti kitais.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Radom kaltus - marmitas ir neskubrus restorano darbuotojas ;)

    Tad akivaizdu,kad kiaušinį viešbučio restorane verta griebti iškart nutykojus, kai tik jis bus padėtas į karštakošį marmitą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš pati dirbu viešbučio restorane pusryčiu virėja ir galiu patvirtinti, kad Anonimiškas visiškai teisus. Galite paprašyt pusryčių padavėjų, kad virėjas jums išvirtų kiaušinį atskirai, bet negarantuoju, kad atsakymas bus teigiamas, nes kai daug žmonių pusryčiauja ir taip darbo daug...na bet kodėl nepabandžius, bent asmeniškai aš visada stengiuosi išvirt kai paprašo, nes labai smagu paskui kai padėkoja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Net neabejoju, Laura. Juk viskas priklauso nuo mūsų geranoriškumo. Galima imti - piktintis - likti nepatenkintu. Bet galima pasielgti, kaip gražiame prancūziškame atviruke - paprašyti - išvirti - ir galbūt ryte su meile išvirtas kaušinis virs meilės prisipažinimu tolimame pasaulio kampelyje.

    Aš pati, jei jau atvirai, tiesiog nuo pat vaikystės nesu virtų kiaušinių gerbėja. Tad labiau stengiuosi akistatos su jais išvengti, negu nutverti kokį kiaušinaitį pusryčiams.

    Bet visuomet prisimenu mamos virtus kiaušinius, kurių trynys geltonuodavo taip, lyg višta prieš padėdama kiaušinį būtų sulesus saulę...

    AtsakytiPanaikinti
  7. O aš vat kai esu kiaušinių gerbėja, ypač skystų, tai žinau, kaip skausminga būna, kai randi ne skystą trynį, kaip tikėjais, o kietą ir neduok dieve dar papilkėjusį...sugadinti pusryčiai garantuoti....

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kaip ir šalta kava :)

    Linkiu skanių kiaušinių ir tvirtų margučių! Kad rytas sekmadienį ir kasryt šviestų kaip saulė!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą