Bulvių paštetas




















Vieną vakarą (būtent) ruošiau bulvių paštetą, nes visiškai nesinorėjo nieko mėsiško. Ai... ir nelabai gavosi. Bulvės kaltos. Galit pasišaipyti, kad blogam šokėjui ir TAS daiktas trukdo, bet šį kartą tai tikrai. Bulvės kaltos. Pasitaikė tokios mažakrakmolės, tad tešlos ir miltai neišgelbėjo. Bet tai, ką vienaip ar kitaip pavyko iškepti - buvo skanu...

Originalus receptas

Keliolika bulvių,
1 svogūnas,
druskos,
3-4 šaukštai tarkuotos bandelės,
4-5 tryniai,
1 šaukštas miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sviesto.


Nuplautas bulves išvirti ir pertrinti per sietą. Svieste pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, sumaišyti su bulvėmis, įdėti tarkuotos badelės, keletą trynių ir ištrinti iki vientisos masės. Lentą pabarstyti miltais, ant jos sudėti iš bulvinės tešlos suplotus plonus blynelius, patepti lydytu sviestu, susukti vamzdelius, pavolioti išplaktame kiaušinyje, pabarstyti džiūvėsėliais ir kepti karštame svieste. Patiekti pabarstytus pakepintais petražolių lapais.


Patirtis ir patarimai

Patirtis tai gana siaubinga (gaminimo). Nes kai viską suruošiau, subėriau čiobrelių lapeliukus, smulkintus krapukus, supyliau trynius ir galiausiai vieną saują miltų, antrą saują, trečią ir ketvirtą... ir supratau, kad gautos tešlos nei pakočiosi, nei išplosi... labai nusivyliau ir visą kaltę suverčiau bulvėms. Aišku, kad joms. Na, bet nėra padėties be išeities. Kabinau masę šaukštu, mirkiau išplaktame kiaušinyje, atsargiai apvoliojau miltuose ir į keptuvę. Tos keistos formos dešrelės tikrai buvo skanios. Tikriausiai bandysiu dar kartą, tik reikės kokių pigesnių bulvių paieškoti ;)

Komentarai

  1. Laba diena, jei taip atsitinka patarčiau dėti bulvių krakmolą, nes į bulvių tešlą dedant miltus tešla ne tvirtėja, bet lipnėja :) arba reikia labai daug miltų, bet tada tešla bus labai kieta. Dar vienas niuansas - bulvinę tešlą ilgai minkant ji skysta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už patarimą - jis tikrai labai teisingas. Mano atveju problemėlės buvo dvi: a) šioje šalyje nemačiau dar pirkti bulvių krakmolo (nesakau, kad nėra, gal yra, bet turi būti labai nepopuliarus, nes dar neužkliuvo už akies); b) kad bulvių košę iš čia parduodamų bulvių aš sumaigau šakute, be jokio kočėlo. Bulvės čia, kaip čia pasakius, itin minkštos ;/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nors imk ir atsiųsk bulvių iš Lietuvos. :) Nors hmmm... nepaisant visko skaniai atrodo, ir taip užsinorėjo...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O galėtum :) kai važiuosi pro šalį - paimk porą bulvių :)

    P.S. nežinau, kas čia tam blogspotui pasidarė, kad niekaip negaiu prisiregistruoti prie savo blogo ir įdėti komentaro. Bet čia aš, tas anonimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O gal padėtų jei bulves virtumėte su lupena ir paskui, jau pravėsusias, sumalkite mėsmale per smulkiausią sietelį. Mes visada tik šitaip darome. Man asmeniškai taip daug skaniau, masė standesnė būna, be to neprarastumėte krakmolo, kuris verdant "emigruoja" :) iš nuluptų bulvių į vandenį. O jei jau visai pas jumis bėda su krakmolu, smulkiai sutarkuokite (morkine tarka) žalią bulvę, į tyrę įpilkite šiek tiek vandens, nusunkite, palikite kuriam laikui, kol nusistovės krakmolas ir naudokite vietoj sauso. Gražios Jums dienos ir ačiū už puikius receptus

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū už patarimus - Jūs praktiškai čia surašėt visą elgesio su bulvėmis enciklopediją :)

    Apkepus ir užkepus paprastai gaminu iš bulvių, virtų su lupena, bet šį kartą vat ne. Ai, maža tos bėdos, jei tik ji tokia :) Yra čia kukurūzų krakmolo, tik aš jo dar pilnai neįvaldžiau :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą