Itališki (savojiniai) arba baltagūžiai kopūstai, pagaminti pagal lietuviškas tradicijas
Paprastas patiekalas labai ilgu ir mandru pavadinimu.
Originalus receptas
3-4 kopūstai,
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai sviesto,
kapoto įdaro,
2-3 džiūvėsėliai.
Nuo kopūstų nulupti viršutinius lapus, kiekvieną supjaustyti į keturias dalis, apvirti pasūdytame vandenyje ir nuspausti; tarp lapų įdėti kapotos mėsos (paruoštos kaip koldūnams), aprišti siūlu, pakepinti keptuvėje su sviestu, kad parustų, ankštai sudėti į kaistuvą, paskrudinti miltų su sviestu, uždengti ir troškinti arba apkepti. Patiekti pusdubenyje, užbarsčius džiūvėsėliais ir užpilus padažu.
Patirtis ir patarimai
Na, visų pirma, tai naudokite tiek kopūstų, kiek Jūsų valgytojai yra pasiryžę suvalgyti. Nedidelio savojinio kopūstėlio užteko dviem žmonėms ir dar ketvirtis liko. Prie produktų sąrašo galite drąsiai prirašyti visus priedus, su kuriais gaminate įprastus balandėlius - kelis šaukštus grietinės, pomidorų padažo, kmynus, pipirus, krapus, ryžius, perlines kruopas ir kt.
Įdaryti kopūstai gavosi skanūs ir net sakyčiau pagaminami jie greičiau negu įprastiniai balandėliai.
Kaip skanu :)
AtsakytiPanaikintiTikrai, pripažįstu Zawadzkos nuojautą - neblogai :)
AtsakytiPanaikinti