Citrininė, arba angliška, sriuba

Pancūzų egzaminas išlaikytas, Erika išvažiavus namo, Nerijus mokosi, už lango lyja. Nieko kito nelieka, kaip tik virti sriubą.


Originalus receptas

2 morkos,
2 svogūnai,
1 petražolės šaknis,
1 poras,
0,5 šaukšto sviesto,
0,5 citrinos,
keletas kvapiųjų pipirų,
1 stiklinė perlinių kruopų,
1,5 stiklinės grietinės.

Iš įvairių prieskoninių daržovių, tokių kaip petražolės, morkos, porai, svogūnai ir kelių kvapiųjų pipirų išvirti sultinį, kaip ir visoms pasninko sriuboms. Atskirai išvirti perlines kruopas su sviestu, kai pasidarys klijingos, išplakti iki baltumo, atskiesti nukoštu sultiniu ir užvirinti. Prieš patiekiant uždaryti 1,5 stiklinės grietinės, vėl užvirinti ir supilti į vazą ant citrinos griežinėlių.


Patirtis ir patarimai

Netikėtai gardi sriuba. Rūgštelė šiek tiek primena balintą žuvienę. Tik šiek tiek. O viso skanumo pagrindas - sultinys, kaip kažkada Fabijoniškių g. pasakė Mindaugas. Manasis buvo artimas Zawadzkos nurodytai sudėčiai, bet vos ne vos kitoks: didelė morka, poras, salieras ir svogūnas.

Perlines kruopas naudojau tokias, kurios išverda per 10-15 minučių (čia vietinis belgų išradimas), tad jos klijingos nebepasidarė. Tiesiog išvirė. O toliau - viskas pagal receptą - sumaišiau kruopas su perkoštu sultiniu, užvirinau, išplakiau grietinę su nedideliu kiekiu sultinio ir supilsčiau į dubenėlius su citrinos griežinėliais. Mmm. Gardu. Legva, dietiška sriuba.


Komentarai

  1. tikrai skani sriuba, ir jokios zuvienes neprimena. jeigu primintu, bent sitoji tai butu sugadinta sriuba. nezinau su kuo palyginti - gal siek tiek primena pieniska kruopu sriuba, tik tos citrinos taip netiketai parugstina viska.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą